objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 30. december 2011 ob 12:48

Po napovedih Mladine. Povolilna čistka na RTV. Režejo šefa MMC Urbanijo
Pod krinko reorganizacije vodstvo javne radiotelevizije ukinja samostojnost spletnega portala in multimedijskega centra ter odstavlja odgovornega urednika
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Vodstvo RTV Slovenija se namerava v prihodnjih treh tednih elegantno "rešiti" odgovornega urednika Multimedijskega centra RTV Uroša Urbanije, kar je generalni direktor RTV Marko Filli posredno napovedal že preko Twitterja takoj po parlamentarnih volitvah 4. decembra. Takrat je Filli vsem ustvarjalcem televizijskih in radijskih programov čestital za predvolilno poročanje in oddaje, ne pa tudi spletnemu portalu MMC in njegovemu uredniku Urbaniji. Povolilno zamenjavo Uroša Urbanije je pred nekaj tedni precej natančno napovedalo tudi uredništvo Mladine, z dovolj jasnim očitkom, da sta spletna portala MMC in Požareport "diktirala" dinamiko in vsebino predvolilnega poročanja. Urbaniji in MMC so (z)metali naprej, da naj bi bil s poročanjem MMC naklonjen Janezu Janši in škodoval Zoranu Jankoviću. Zdaj pa očitno sledi povolilni obračun.
Minuli torek je Uroša Urbanijo na sestanek povabil Marko Filli. Zraven Fillija so sedeli še direktor TVS Janez Lombergar, direktor Radia Slovenija Miha Lampreht in Matej Žunkovič, vršilec dolžnosti vodje MMC in Fillijev pomočnik za tehnične zadeve. Urbaniji so povedali, da se MMC enostavno ukinja kot samostojna uredniško-produkcijska enota, iz njega pa nastaja "spletno uredništvo", kot podpora drugim programskim enotam znotraj RTV Slovenija. Ukinja pa se tudi mesto odgovornega urednika MMC. Poslej bo MMC urejevalo kar petnajst(!) urednikov, urednikovanje pa naj bi usklajeval njim podrejeni urednik spletnega uredništva.

Uroš Urbanija je s posebnim pismom sodelavcem že napovedal spremembe in hkrati opozoril, da so nekatere predlagane organizacijske rešitve v nasprotju z medijsko zakonodajo. Denimo to, da MMC ostaja brez odgovornega urednika. Njegovo pismo objavljamo v celoti.

Famozno reorganizacijo MMC nameravajo šefi RTV speljati že do 21. januarja.
Spomnimo, Uroš Urbanija je nekdanji urednik notranjepolitične redakcije na Slovenski tiskovni agenciji in prvi dobitnik priznanja Boruta Meška, ki ga podeljuje Združenje novinarjev in publicistov Slovenije.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Uroša Urbanije Marko Filli Janezu Janši Zoranu Jankoviću Marko Filli Janez Lombergar miha lampreht Matej Žunkovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Po napovedih Mladine. Povolilna čistka na RTV. Režejo šefa MMC Urbanijo