objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 28. december 2011 ob 04:32

Ne bo se dala zlahka. Kresalova ve več o Jankoviću, kot bi slednji to želel
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Katarina Kresal je zaradi totalnega volilnega debakla LDS odstopila z mesta predsednice stranke, kar pa ni ovira, da Kresalove ne bi na prihodnjem kongresu liberalnih demokratov ponovno kandidirala za predsednico. Ali pa, kar je še verjetneje, Kresalova se po nekaterih informacijah, ki prihajajo iz različnih virov, spogleduje s kandidaturo za županjo Ljubljane.
Ta ideja naj bi se razvijala v trikotniku Kresalova (oziroma Miro Senica), Zoran Janković in Milan Kučan. Slednji naj bi Kresalovi skušal zagotoviti čim širšo podporo znotraj levice. Spomnimo, na našem portalu smo o tem nekaj že pisali (glej članek Ponuja se za županjo), demantijev ni bilo.
Dan pred sejo sveta LDS, kjer je Kresalova "nepreklicno" odstopila, je nekdanja ministrica za notranje zadeve bivšega ljubljanskega župana in možnega mandatarja Zorana Jankovića obiskala kar na Magistratu. Čeprav je sprva kazalo, da njen prihod v Jankovićevo pisarno pomeni politično napako in bizarno udinjanje (glede na znano dejstvo, da je pravzaprav šele nastop Jankovićeve Pozitivne Slovenije na predčasnih volitvah 4. decembra povzročil parlamentarni izbris LDS), se nekateri vedno bolj prepričani, da je Kresalova prišla samo spomnit Jankovića, kaj ona vse ve o njem. Brez Jankovićeve podpore pa je njena kandidatura za županjo Ljubljane že vnaprej obsojena na propad.
No, to bo že držalo, da nekdanja notranja ministrica o Zoranu Jankoviću in njegovih poslih ve precej več, kot bi si to Janković želel. To pa je "joker" Katarine Kresal, ki ga lahko kdajkoli unovči pri Jankoviću. Povedano drugače, Kresalova je v slogu kultnega mafijskega filma Boter 1 Jankoviću sposobna dati ponudbo, ki je Zoran Janković ne more odkloniti.
Če sledimo tej logiki, potem lahko zapišemo, da je (bil) njen prihod na Magistrat demonstracija njene moči.
Za osvežitev spomina. Junija lani je Zoran Janković v znani ljubljanski restavraciji As plačal večerjo (špagete) Katarini Kresal, ker je od nje izvedel, da ni več v neki policijski preiskavi. Te špagete je rad plačal, kljub temu, da se je pred nekaj tedni izkazalo (z objavo davčnih dokumentov), kako je Janković na osebnem transakcijskem računu v globokem limitu - 300 tisoč evrov!
Podobno demonstracijo moči je Kresalova izvedla minulo sredo, ko je med prvim zasedanjem državnega zbora v novi sestavi, nasproti parlamenta, v prenovljenem Maxiju, vsem na očeh, kofetkala z nekdanjim direktorjem kriminalistične policije Aleksandrom Jevškom, sicer nesojenim poslancem LDS. Kresalova je z Jevškom na kavi dokazovala, da še vedno dobiva kriminalistične informacije, ki so v zakulisju visoke politike vredne zlata ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal miro senica zoran janković Milan Kučan Aleksandrom Jevškom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ne bo se dala zlahka. Kresalova ve več o Jankoviću, kot bi slednji to želel