objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 23. november 2011 ob 07:00

Nova afera Zorana Jankovića?! Živel naj bi od posojil Electe in KLM Naložb
Neuradno. Davčna preiskava Jureta Jankovića, razširjena na Zorana Jankovića, naj bi pokazala stalne prilive iz naslova posojil, ki jih županu dajeta družbi Electa in KLM Naložbe
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po naših informacijah naj bi ljubljanski župan in kandidat za predsednika vlade Zoran Janković na svoj transakcijski račun(e) poleg županske plače redno dobiva tudi nakazila od podjetij skupine Electa in KLM Naložbe. Denar naj bi se nakazoval v obliki posojil, menda naj šlo za šest do osem tisoč evrov mesečno, trdijo naši viri, podatki pa naj bi prihajali iz nadaljevanja davčne preiskave Jureta Jankovića, ki se je po naših informacijah in navedbah tudi drugih medijev razširila še na njegovega očeta Zorana Jankovića.
Posojila so "pomembna" predvsem zato, ker jih (v tem primeru pač Zoranu Jankoviću) ni potrebno prijavljati v dohodninsko napoved.
Na vprašanja, povezana z domnevnimi posojili Jankoviću v zadnjih petih letih, direktor Electe in KLM Naložb Damijan Janković ni odgovoril. Prav tako glede istih vprašanj že dva dni molči tudi Zoran Janković.
Družina Janković in KLM Naložbe, ki obvladujejo okoli dva odstotka Mercatorja (poleg Jankovića, ki ima več kot polovični lastniški delež KLM Naložb, sta solastnika družbe še Jadranka Dakić in Aleš Čerin, oba ljubljanska podžupana), zdaj nestrpno čakajo na prodajo Mercatorja hrvaškemu Agrokorju, saj so KLM Naložbe praktično insolventne. V petih letih jim ni uspelo odplačati niti evra posojila (razen nekaj obresti), s katerim so leta 2005 financirali nakup Mercatorjevih delnic. Finančni dolg KLM Naložb raste iz leta v leto in se je po doslej znanih podatkih povzpel že na okoli 11 milijonov evrov. Kredit za nakup Mercatorjevih delnic so Janković & Co. menda najeli pri Factor banki, kjer imajo KLM Naložbe odprt transakcijski račun. Povedano drugače, če hočejo Zoran Janković in drugi partnerji iz KLM Naložb s prodajo Mercatorjevih delnic poplačati vsaj kredite, morajo iztržiti najmanj 180 evrov na delnico.
KLM Naložbe so sicer tesno povezane tudi s finančno in svetovalno družbo TaxGroup, ki jo vodita Klemen in Matija Šešok. Tako nadzorni svet delniške družbe KLM Naložbe sestavljajo "sami" Šešoki, Klemen, Zala in Janja Šešok, edini elektronski naslov KLM Naložb, ki je javno objavljen (družba ima sedež na istem naslovu kot Electa, Mestni trg 8), pa vodi do Matije Šešoka in TaxGroup. Brata Šešok za Jankoviće po vsej verjetnosti opravljata tudi vse posle družine Janković na Cipru.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zoran Jankovič Jureta Jankovića Damijan Janković Jadranka Dakič aleš čerin Klemen Matija Šešok Zala Janja Šešok

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova afera Zorana Jankovića?! Živel naj bi od posojil Electe in KLM Naložb