objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 20. september 2011 ob 07:00

Direktor Šimonka. Odšel z mlado trenerko, žena grozi, vila na morju stoji!
Boj za premoženje. Najbolje plačanemu menedžerju v državi Tiborju Šimonki je gradbena inšpekcija blokirala gradnjo vile-dvorca v Maliji, ker sta z ženo Melito Butaro grobo kršila določbe prostorskega načrta
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Novembra lani smo ekskluzivno poročali o gradnji mega vile ali dvorca v Maliji, ki sta jo gradila predsednik uprave Slovenske industrije jekla Tibor Šimonka in njegova žena Melita Butara, znana kot stečajna upraviteljica številnih podjetij, med njimi tudi Casinoja Maribor (glej članek Od kod mu denar?).
Spomnimo, samo za parcelo naj bi leta 2007 odštela 900 tisoč evrov, gradnjo pa je prevzelo podjetje Makro 5, v lasti Rajka Žiganteja, ki je gradilo tudi znano primorsko vilo prvaka stranke Zares in bivšega ministra za visoko šolstvo Gregorja Golobiča v Vinjolah. Pri gradnji Šimonke in Butare naj bi šlo za največjo zasebno investicijo v Sloveniji.
Njuna vila v Maliji je skoraj končana, toda gradnja je blokirana. Ustavila jo je gradbena inšpekcija, ker sta Šimonka in Butara grobo kršila ureditveno prostorski načrt Malije. Ta med drugim namreč predvideva, da so lahko nepremičnine velike največ 10-krat 16 kvadratnih metrov, Šimonka in Butara pa sta se vsem na očeh odločila to določilo izigrati. Postavila sta namreč dve ločeni vili, na koncu pa ju med seboj gradbeno tesno povezala v eno (glej fotografijo). Pristojnim inšpektorjem naj bi ju prijavili krajani, predvsem zato, ker naj bi ju imeli že "poln kufer" zaradi oholega obnašanja.
Tibor Šimonka zaustavitve gradnje v Maliji za naš portal včeraj ni komentiral.
Gradnjo vile-dvorca v Maliji pa ni zapečatila samo gradbena inšpekcija, ampak tudi zasebna ločitev Tiborja Šimonke in Melite Butare. Zgodba o njuni ločitvi se je začela lani januarja, ko sta se zakonca oglasila v znanem ljubljanskem Sunny studiu (vodi ga Sonja Poljanšek Škrabec, žena poslovneža Janeza Škrabeca, ki pravkar okreva v ljubljanskem kliničnem centru, po hudi operaciji slepiča) ter najela osebno trenerko fitnesa, temnolaso lepotičko Karin Ziherl, takrat še dolgoletno spremljevalko znanega slovenskega manekena Alena Kobilice, ki je pred časom nesrečno oslepel.
Posledice najetja mlade trenerke so zdaj izbruhnile na dan. Tibor Šimonka je shujšal za več kilogramov in zgleda bolj fit kot kdajkoli prej. Oblači se v ozke usnjene hlače (podobno kot padli tajkun Merkurja Bine Kordež) in nosi bele lakaste čevlje, aprila letos pa je ženi povedal, kako se je zaljubil v Karin in da se bo ločil. Julija letos sta se razšla tudi Karin Ziherl in Alen Kobilica, menda zato, ker naj bi imela "različna pričakovanja na življenje." V številnih intervjujih, ki sta jih tabloidnim medijem dajala ob "ločitvi", pa sta kakor pozabila povedati, da 29-letna Karin zapušča Kobilico predvsem zaradi 30 let starejšega menedžerja Šimonke. Po zadnjih informacijah sta se Tibor Šimonka in Karin Ziherl preselila v najeto stanovanje v bloku blizu Murgel, menda veliko 150 kvadratnih metrov.
Toda vojna za precejšnje premoženje (bivših) zakoncev Šimonka-Butara se šele prav začenja, pravijo naši viri, ki dobro poznajo oba sprta zakonca. Melita Butara od Tiborja Šimonke zahteva njune ljubljanske nepremičnine, pripravljena pa mu je prepustiti vilo-dvorec v Maliiji. Šimonka naj bi imel čas za končno odločitev do konca septembra, sicer "bo vojna." To je Melita Butara zaupala nekaterim njunim skupnim znancem. Butara in Šimonka imata tudi dva otroka.
Mimogrede, predsednik uprave družbe SIJ Tibor Šimonka je po razkritju časnika Finance tudi najbolje plačani slovenski menedžer v lanskem letu. Skupaj s plačo in nagradami je pokasiral okoli 1,4 milijona evrov bruto.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tibor Šimonka Melita Butara Rajka Žiganteja Gregorja Golobiča Sonja Poljanšek Škrabec Janeza Škrabeca Karin Ziherl Alena Kobilice Bine Kordež

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Direktor Šimonka. Odšel z mlado trenerko, žena grozi, vila na morju stoji!