objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 30. avgust 2011 ob 07:00

Boštjan Napast s pomočjo Berločnika prevzel Geoplin, Kuntarič slabe volje
Veliko presenečenje za energetske kroge in medije. Gre za kadrovanje velike koalicije, pravijo blizu stranke Zares
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Včerajšnje imenovanje Boštjana Napasta za novega predsednika uprave Geoplina je presenetila slovenske energetske kroge in medije, v slabo voljo pa menda spravila predsednika nadzornega sveta Petrola in prvega človeka Slovenske odškodninske družbe Tomaža Kuntariča. Da bo Napast, nekdanji član uprave Petrola, pristojen za energetiko, prevzel Geoplin, sta se predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik in Napast menda dogovorila minuli petek, dosedanji prvi človek Geoplina Alojz Stana pa se je bil pripravljen prostovoljno umakniti na mesto člana uprave. Po stopnji tajnosti ta "kadrovska operacija" močno spominja na prihod Tomaža Berločnika na čelo Petrola januarja letos, ko je z vrha Petrola odletel Aleksander Svetelšek.
Toda prihod Boštjana Napasta na stolček šefa uprave Geoplina se je "lahko zgodil" šele potem, ko je Agencija za upravljanje kapitalskih naložb junija letos zamenjala dva člana nadzornega sveta, Janeza Kopača, direktorja direktorata za energetiko, in Klemna Grošlja, šefa kabineta nekdanje Zaresove ministrice za gospodarstvo Darje Radić, ki sta Geoplin nadzorovala s pozicij stranke Zares. Namesto njiju sta v nadzorni svet Petrola prišla "manj znani" Matjaž Novak s koprske fakultete za menedžment, ki naj bi bil blizu opozicijske SDS, in Tomaž Orešič, direktor londonske družbe EFT za zahodno in srednjo Evropo, ki ga LDS in premier Borut Pahor pravkar predlagata za novega gospodarskega ministra. Naši viri blizu Golobičeve stranke Zares imenovanje Boštjana Napasta zato že ocenjujejo kot kadrovsko potezo tako imenovane "velike koalicije" med SDS in Socialnimi demokrati. Mimogrede, mediji so Janeza Kopača večkrat omenjali kot bodočega šefa Geoplinove uprave.
Tomaž Berločnik je pred časom Napasta in bivšo članico uprave Petrola Alenko Vrhovnik Težak "zaščitil" pred pozneje odstopljenim šefom Petrolove uprave Aleksandrom Svetelškom, ki je Napasta in Vrhovnik Težakovo hotel na hitro spraviti iz Petrola, pravijo naši viri. Da bo prav Petrol predlagal Napasta za prvega človeka Geoplina (Petrol je namreč drugi največji lastnik Geoplina, takoj za državo), pa Berločnik predhodno menda ni obvestil predsednika nadzornega sveta Petrola Tomaža Kuntariča.
Spomnimo, Napast je pred leti že vodil nadzorni svet Geoplina, dokler ga ni na tem mestu zamenjal Janez Kopač. Hčerinska družba Geoplina, Geoplin Plinovodi je tudi polovični lastnik projekta za izgradnjo ruskega plinovoda Južni tok.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boštjana Napasta Tomaža Kuntariča tomaž berločnik Alojz Stana Aleksander Svetelšek Janeza Kopača Klemna Grošlja Darje Radič Matjaž Novak Tomaž Orešič Borut Pahor Golobičeve Alenko Vrhovnik Težak

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Boštjan Napast s pomočjo Berločnika prevzel Geoplin, Kuntarič slabe volje