objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 20. junij 2011 ob 07:50

Mega prevarant. Radijski mogotec Leo Oblak ob najmanj pol milijona evrov!
Pozor, na poslovni sceni se je, poleg Domna Zavrla, Boštjana Krambergerja in Dejana Štancerja pojavil nov veliki prevarant. Gre za Boštjana Petermana, ki se trenutno menda skriva nekje v Beogradu
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Na slovenski poslovno-medijski sceni se je pojavil še en "čudežni deček." Gre za famoznega Boštjana Petermana, nekdanjega člana uprave radijske mreže Infonet, ki ga že lahko primerjamo z Domnom Zavrlom, Dejanom Štancerjem in Boštjanom Krambergerjem, zloglasnimi slovenskimi high-class mega prevarantskimi kalibri, ki smo jih, spomnimo, vse lepo po vrsti razkrili na našem portalu.
Boštjan Peterman (pozor, ne smemo ga zamenjevati z njegovim bratrancem Matjažem Petermanom, direktorjem investicijskega sklada KD Group!) je bil leta 2009 zaposlen kot svetovalec uprave DZS. Ker je pri predsedniku uprave DZS Bojanu Petanu preživel le kratek čas, ni mogel povzročiti večje škode, se je pa z Boštjanom Petermanom hudo opekel radijsko mogotec Leo Oblak.
Boštjan Peterman je na podlagi lažnega CV-ja (glej faksimile v galeriji slik) in nekaj priporočil postal član uprave in izvršni direktor Oblakove družbe Infonet Media d.d. Leo Oblak je že dlje časa iskal finančnega direktorja, nihče pa ni podvomil v poslovne sposobnosti Boštjana Petermana, nenazadnje je za Infonet že uredil nekaj poslov, predvsem na račun svojih znancev. Peterman se je rad hvalil, kako pozna tega ali onega direktorja, da z njimi smuča, hodi na jadranje in dopuste. Širokoustil se je tudi, da je član ljubljanskega Cigara kluba, kjer je za članarino "dal" 330 evrov, stroške pa prevalil na družbo Infonet (glej faksimile računa). Bil je član združenja Yes in združenja Manager, kredibilnost pa je gradil tudi na račun svojega bratranca Matjaža Petermana iz KD Group. Zanimivo, celo finančnik Matjaž Peterman je bil menda prepričan, da je njegov bratranec Boštjan član uprave italijanske družbe ALP in da naj bi urejal "velike posle," denimo Petrolov nakup verige bencinskih črpalk v Srbiji ali gradbeno dovoljenje za igralnico novogoriškega Hita v Beogradu.
Članstvo v upravi italijanske družbe ALP je bila čista laž, kar so Oblaku pozneje pisno potrdili tudi njegovi italijanski "delodajalci". Mimogrede, Boštjan Peterman je razlagal naokoli, da je med solastniki te družbe tudi italijanski premier Silvio Berlusconi in da se celo osebno poznata. Kakorkoli, direktor ALP Giuseppe Librizzi je napisal, da Peterman pri njih ni bil nikoli zaposlen, kaj šele član uprave, bil je zgolj zastopnik in plačan preko provizije. Zapisali so še, da so sodelovanje s Petermanom prekinili zaradi njegove nekompetentnosti (glej faksimile pisma). Račune na ALP naj bi Peterman izstavljal preko neke svoje ciprske družbe, je neuradno slišati iz ALP.
Za lažno se je izkazala tudi njegova diploma beograjske ekonomske fakultete. Tudi oni sporočajo, da Boštjan Peterman nikoli ni diplomiral na njihovem faksu (glej faksimile pisma).
Po naših informacijah, ki nam jih je potrdil tudi Leo Oblak, je Boštjan Peterman radijsko mrežo Infonet oškodoval za 400 do 500 tisoč evrov, natančnejši podatki pa bodo znani po končani posebni reviziji. Poleg tega mu je Oblak novembra lani posodil dobrih 176 tisoč evrov (v uredništvu razpolagamo s kopijo notarske pogodbe, podpisane pri ljubljanski notarki Nataši Erjavec), ki jih Boštjan Peterman seveda še ni vrnil. Radijski mogotec Leo Oblak se je tudi že opravičil vsem zaposlenim v njegovi firmi, ker je zaupal napačnemu človeku, in jih obvestil o nastali situaciji. Mi pa poglejmo, kaj vse je počenjal najnovejši slovenski mega prevarant Boštjan Peterman.
Med njegove vidnejše "podvige" spada dva tisoč prevzetih vstopnic za prireditev Kobilarne Lipica v ljubljanskih Stožicah, 11. aprila, kjer je pozneje, kot je znano, prišlo do tragične zastrupitve nesrečnih konjev. Peterman je prepričal vodstvo kobilarne, da so mu izročili dva tisoč kart, zavedel pa jih je z lažno obljubo, da bo v Stožice pripeljal dva tisoč znanih Slovencev. Vstopnice so izginile, direktor kobilarne Tomi Rumpf pa še do danes ni uspel izvedeti, kdo je s temi kartami prišel v "razprodane" Stožice.
Boštjan Peterman se je pojavil na Porsche Slovenija pri direktorju znamke Audi Franciju Boltu in se začel pogajati za nakup osemdesetih audijev. Med pogajanji je število audijev zdrsnilo na petintrideset vozil visoko cenovnega razreda, kljub temu je enormno število avtomobilov pri Porsche Slovenija logično vzbudilo sume, nato iz posla ni bilo nič. Boštjan Peterman je nasploh zelo rad obiskoval prodajalce avtomobilov in jih pod pretvezo nakupov novega avtomobila prepričal, naj mu za nekaj dni odstopijo testno vozilo. Potem se je nekaj časa fino vozil, nato pa ničesar kupil, iz takšnega ali drugačnega razloga. "Nategnil" je Gregorja Šmuca, prodajnega menedžerja pri Peugeotu Slovenija (moža Sonje Šmuc, direktorice Združenja Manager), ki mu je odobril testiranje kabrioleta Peugeot 207 CC (glej faksimile).
Iz neznanih razlogov se je Boštjan Peterman spomnil tudi bizarnega nakupovanja skladiščnega prostora, velikega pet tisoč kvadratnih metrov, ki naj bi ga potreboval za skladiščenje radijskih anten?! To je hotel kupiti od Intereurope v Mariboru (glej faksimile).
Njegova taktika je bila zelo preprosta, pri tovrstnih nakupih je uporabljal stari trik prevarantov. S pomočjo osebe A je dobil priporočilo in stopil do osebe B. Ker ljudje med seboj komunicirajo zelo malo ali vsaj površno, se je oseba B zanašala na referenco osebe A in Boštjana Petemana sprejela za kredibilnega sogovornika. Nato je Peterman nakladal o izredno visokih zneskih (kupoval je avtomobile za 100 tisoč evrov in hiše za pol milijona evrov) in se vedel kot multimilijonar, pa nihče ni niti pomislil, da je vse skupaj povsem izmišljeno. Nobenega nakupa ali posla ni izpeljal do konca, toda ljudje so bili prepričani, da je vse res, ker je bilo govora o tako velikem denarju. V resnici pa je premoženje Boštjana Petermana bolj klavrno. Edino lastništvo, ki ga ima, je 54 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Machovi ulici v Mariboru, ampak stanovanje - vsaj po javno dostopnih podatkih iz zemljiške knjige - bremenita dve hipoteki Hypo banke. Ena hipoteka je vpisana za 52 tisoč švicarskih frankov, druga pa za 30 tisoč evrov. Boštjan Peterman dejansko živi pri svojih starših v podstrešnem stanovanju na Gorjah.
Največjo (kriminalno) škodo pa je Boštjan Peterman povzročil Oblaku z radijsko postajo Antena v Beogradu. Čeprav jo je ustanavljal z denarjem, opremo in kadri Oblakove družbe Infonet Media, je srbsko radijsko postajo Peterman gladko prepisal na svojo ženo Tijano Peterman, ki je bila prav tako zaposlena pri Oblaku. Prevaro so odkrili šele maja letos, ko Petermana ni bilo več službi. Medtem se je nekaj časa spretno izmikal celo izredni odpovedi delovnega razmerja, zdaj pa Oblakovi odvetniki pripravljalo tudi kazensko ovadbo.
No, Boštjanu Petermanu so v Srbiji radijsko opremo hitro odvzeli, ker ni bila plačana, vendar je uspel prepričati Manjo Grčić, direktorico beograjske televizije B92, ki jo v Sloveniji poznamo kot nekdanjo direktorico TV3, naj mu jo posodi. Tudi plačilo za najemnino beograjskih prostorov menda dolguje že štiri mesece. Po naših informacijah se Boštjan Peterman sicer "skriva" nekje v srbski prestolnici, pri svojih srbskih poslih pa se rad sklicuje na predsednika avstrijske Erste Bank v Srbiji Slavka Carića ...
Za konec še dodajmo, da je Boštjan Peterman pred kratkim hotel postati član nadzornega sveta Pivovarne Laško. V uredništvu razpolagamo z njegovim pismom, ki ga je marca letos poslal vodstvu Agencije za upravljanje kapitalskih naložb, trenutno pa se poteguje za člana upravnega odbora hokejskega kluba Acroni Jesenice, kjer je lobiral pri direktorju kluba Slavku Kanalcu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boštjana Petermana Domnom Zavrlom Dejanom Štancerjem Boštjanom Krambergerjem Matjažem Petermanom Bojanu Petanu Leo Oblak silvio berlusconi Giuseppe Librizzi Nataši Erjavec Tomi Rumpf Franciju Boltu Gregorja Šmuca Sonje Šmuc Tijano Peterman Manjo Grčić Slavka Carića Slavku Kanalcu

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mega prevarant. Radijski mogotec Leo Oblak ob najmanj pol milijona evrov!