objavi na
pozareport.si
forum
Posli & finance

Sobota, 31. december 2011 ob 15:31

Uganka. Kaj bo v torek počel odstopljeni mariborski bankir Matjaž Kovačič?
Adria bank? Raiffeisen? Če je dobil službo v londonski družbi Nomura Investments, pomeni, da je unovčil stare usluge, pravijo naši viri iz slovenskih finančnih krogov
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik uprave Nove ljubljanske banke Božo Jašovič, ki je odstopil pred dvema tednoma, še ne ve, kaj bo delal v prihodnje. Uganka pa je tudi, kam bo v torek zjutraj, po novoletnih praznikih, odšel v službo Matjaž Kovačič, ki je z mesta predsednika uprave Nove kreditne banke Maribor odstopil dva tedna pred "padcem" Jašoviča. Spomnimo, Kovačič je pred nekaj dnevi odstopil tudi z mesta člana nadzornega sveta Mercatorja.
Govorice o tem, kaj naj bi v prihodnje počel Kovačič, so različne. Po nekaterih informacijah naj bi se zaposlil v Adria banki na Dunaju, ki sodi v skupino NLB, solastnica Adria banke pa je tudi Nova kreditna banka Maribor. Predsednik uprave Adria banke je Gregor Kaiser, Kovačič pa je bil vedno v dobrih odnosih z nekdanjim dolgoletnim prvim človekom Adria banke Jurijem Detičkom, ki je lani, po upokojitvi, postal član nadzornega sveta NLB.
Po drugih informacijah naj bi Kovačič dobil službo v avstrijski banki Raiffeisen na Dunaju, kjer naj bi prevzel južna tržišča. Njegova tretja možnost pa naj bi bila zaposlitev v Londonu, na sedežu japonske finančne družbe Nomura Investments. Če bo Kovačič res odšel v London, to pomeni, da je "unovčil stare usluge" pri družbi Nomura, ki je doslej, med procesom privatizacije, veliko delala za NKBM, pravijo naši viri iz slovenskih finančnih krogov.
Matjaž Kovačič za nas ni bil dosegljiv, in zanimivo, ničesar o njegovi novi službi ne ve niti predsednik nadzornega sveta NKBM Dušan Jovanović.

Galerija slik

Teme
Božo Jašovič matjaž kovačič Gregor Kaiser Jurijem Detičkom Dušan Jovanović

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lepotni kirurg Franc Planinšek. Raje njemu pod nož kot psihiatru na kavč
Tragikomično. Mož Samante Škrjanec poskušal samomor, z njenim avtomobilom!
Beograjski magisterij. Monika Jelinčič: Zmago me zanemarja, ločila se bom
Ekskluzivne fotografije. Manja Plešnar na otoku Rab razkazovala gole joške
Vsi posli fatalne Karin Ziherl. Od Erazma Pintarja do menedžerja Šimonke
Zgaga na Delu, novinarke odstopajo. Neskončno vase zagledan Markeš jih žali
Katarina Jurkovič, spet nagica v Playboyu, priznava: Prej sem bila lena
Mega prevarant. Radijski mogotec Leo Oblak ob najmanj pol milijona evrov!
Uganka. Kaj bo v torek počel odstopljeni mariborski bankir Matjaž Kovačič?