objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 20. december 2011 ob 07:53

Delo. Jurij Giacomelli se je odločil. Primož Kališnik bo odletel s Poleta
Priloga Polet je v enormnem finančnem minusu, toda zamenjava odgovornega urednika predstavlja le uvod v težke čase časopisne hiše Delo. Sledi zniževanje plač in menda množično odpuščanje
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Nadzorni svet časopisne hiše Delo bo na četrtkovi seji potrdil odločitev predsednika uprave Dela Jurija Giacomellija o zamenjavi Primoža Kališnika, odgovornega urednika Poleta, priloge Dela in Slovenskih novic.
Po naših informacijah bo Kališnik odletel zaradi tako imenovane "privatizacije" Poleta in velikega finančnega minusa, ki ga že nekaj časa nič kaj poletno ustvarja njegov Polet, na uredniškem mestu pa ga bo zamenjal dolgoletni novinar in urednik Delove hiše Brane Maselj.
Spomnimo, Primož Kališnik je lani oktobra s posebnim pismom sodeloval pri odstavitvi legendarnega urednika Slovenskih novic Marjana Bauerja. Zdaj je Kališnik, ko je šlo za njegovo kožo, pisal tudi lastnikom Dela, vodstvu Pivovarne Laško, toda Laščani so podprli prvega človeka Dela Giacomellija in njegovo odločitev, da zamenja Primoža Kališnika. Marjan Bauer je medtem postal urednik nove petkove priloge časnika Finance, imenovane Weekend.
Kališnikova zamenjava pa je zgolj nekakšen uvod v prihajajoče težko obdobje Delove hiše, pravijo naši viri. Takoj po novem letu, to je že uradno, se bodo vse novinarske plače znižale za 8 odstotkov, uredniške plače pa za 12 odstotkov. Govori se tudi, da naj bi v prihodnjih dveh letih sledilo množično odpuščanje; tako naj bi odpustili najmanj 70 zaposlenih v režiji in 40 do 50 zaposlenih novinarjev ter urednikov.
Po informacijah, ki prihajajo iz Pivovarne Laško, bo morala časopisna hiša Delo, predvsem zaradi drastičnega padca prodane naklade časopisa Delo (danes ga dnevno prodajo le še nekaj več kot 40 tisoč izvodov, naklada pa še kar naprej drsi navzdol) in vedno manjšega oglaševanja v tiskanih edicijah v prihodnjih treh letih, tako ali drugače, če želijo ekonomsko preživeti, zmanjšati stroške poslovanja za najmanj trideset odstotkov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jurija Giacomellija Primoža Kališnika Brane Maselj Marjana Bauerja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Delo. Jurij Giacomelli se je odločil. Primož Kališnik bo odletel s Poleta