objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 20. december 2011 ob 07:06

Dušan Kumer še računa, da bo spet poslanec. Rabi pa koalicijo in Jankovića
Zoran Janković nima ljudi, ki bi znali napisati predlog koalicijske pogodbe, zato mu prijazno pomagajo Socialni demokrati. Poslali so mu kopije koalicijskih pogodb od Janeza Drnovška dalje
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Že prejšnji teden smo poročali, da je nekdanji vodja poslanske skupine Dušan Kumer, ki je na volitvah ostal pred vrati parlamenta, postal koordinator za pripravo koalicijske pogodbe na strani Socialnih demokratov. Kumer je tudi med tistimi vidnimi člani SD, ki zagovarjajo skoraj brezpogojni vstop Pahorjeve stranke v bodočo vlado Zorana Jankovića.
Toda primer Dušana Kumra še enkrat dokazuje razvpito zlato holivudsko pravilo, ki pravi, da ni zastonj kosila.
Spomnimo, minuli petek je Marko Kastelic, predsednik Mladega foruma, pomladka SD, na posebni tiskovni konferenci (ne)presenetljivo podprl vstop Socialnih demokratov v Jankovićevo vladno koalicijo. Med pogoji, ki jih je navedel Kastelic, se je znašlo tudi ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, kar bi moral Janković prepustiti SD. To spet ni naključje, pravijo naši viri iz Pahorjeve stranke. Če bi ministrstvo za delo (zaradi vedno težje ekonomske situacije in zaostrenih pogajanj s socialnimi partnerji to ministrstvo velja za izrazito nehvaležno) na koncu res dobila SD, bi ministrica za delo najverjetneje postala Andreja Črnak Meglič, po novem edina poslanka Socialnih demokratov, izvoljena v Ljubljani, kjer je levico totalno povozil kadrovski cunami Zorana Jankovića. In če bi ministrica postala Črnak Megličeva, bi v parlament namesto nje kot nadomestni poslanec prišel Dušan Kumer.
Tako bi Kumer, nekdanji generalni sekretar SD, rešil svojo politično kariero. Je pa tudi slišati, da bi Kumer na spomladanskem kongresu lahko "začasno" spet prevzel funkcijo generalnega sekretarja stranke, namesto Uroša Jauševca; seveda le v primeru, če spodleti ministrski scenarij z Andrejo Črnak Meglič.
Po naših informacijah naj bi imel Zoran Janković precejšnje težave s pripravljanjem (beri: pisanjem) koalicijske pogodbe, ker nima usposobljenih ljudi. Zato so mu pogajalci iz vrst SD posredovali kopije dosedanjih koalicijskih pogodb, od Janeza Drnovška naprej, da bi Jankovićevi ljudje na podlagi teh vzorcev lahko vsaj približno sestavili osnutek koalicijske pogodbe.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dušan Kumer Pahorjeve Zorana Jankovića Marko Kastelic andreja črnak meglič Uroša Jauševca Janeza Drnovšk

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dušan Kumer še računa, da bo spet poslanec. Rabi pa koalicijo in Jankovića