objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 20. december 2011 ob 07:07

Obračun z eldees-Orešičem. Izdal ga je tudi njegov prijatelj Tomaž Kancler
Nekdanji članici liberalnih demokratov sta bivšega kolega Tomaža Orešiča vrgli iz kadrovske komisije občine Maribor
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Sredi štajerske prestolnice se nadaljujejo obračuni s preostanki propadajoče stranke LDS. Tako sta na včerajšnji seji mestnega sveta občine Maribor nekdanji članici LDS Nataša Matijevič in Marjana Kreitner pripravili "izgon" člana LDS Tomaža Orešiča iz komisije za kadrovska vprašanja.
Spomnimo, Nataša Matijevič je nekdanja sekretarka, Marjana Kreitner pa nekdanja predsednica mariborskega lokalnega odbora LDS, obe pa sta stranko liberalnih demokratov zapustili tik pred nedavnimi parlamentarnimi volitvami. Tomaž Orešič je lani jeseni na lokalnih volitvah, ob navijanju Matijevičeve in Kreitnerjeve, neuspešno kandidiral za mariborskega župana, pred nekaj meseci je bil kandidat LDS za gospodarskega ministra v Pahorjevi vladi, na predčasnih volitvah pa je skupaj z LDS pogorel kot poslanski kandidat.
Pri tem je zanimivo, da sta na seji mestnega sveta Nataša Matijević in Marjana Kreitner nastopili kot (še vedno) mestni svetnici LDS. Po glasovanju je Tomaž Orešič gladko odletel iz kadrovske komisije, proti njemu pa je glasoval tudi njegov "osebni prijatelj" Tomaž Kancler, podžupan mesta Maribor in nesojeni poslanec državnega zbora na listi Janševe SDS (glej tabelo glasovanja).

Namesto Tomaža Orešiča v kadrovsko komisijo prihaja Marjana Kreitner.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nataša Matijevič Marjana Kreitner Tomaža Orešiča Pahorjevi Tomaž Kancler Janševe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Obračun z eldees-Orešičem. Izdal ga je tudi njegov prijatelj Tomaž Kancler