objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 13. december 2011 ob 08:56

Katarina Kresal pa ne obupa. Menda se Jankoviću ponuja za županjo Ljubljane
Predsednica LDS po debaklu na parlamentarnih volitvah zaslutila novo možnost nadaljevanja politične kariere
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Več različnih virov nam je potrdilo govorice, da naj bi se predsednica LDS Katarina Kresal ponujala Zoranu Jankoviću in Milanu Kučanu za županjo Ljubljane. Ideja njenega kroga naj bi bila kandidatura Kresalove za županjo prestolnice na nadomestnih županskih volitvah, potem ko bo mesto župana Ljubljane zapustil Janković. Te volitve bodo predvidoma marca prihodnje leto, Kresalova pa je včeraj prvič po volitvah "uradno" obiskala Jankovića..
Poznavalci razmer sicer predvidevajo, da bo Janković na županskih volitvah podprl tistega kandidata ali kandidatko, ki bo izrazito "njegov kader," po drugi strani pa se mnogi strinjajo, da Janković nekdanji ministrici za notranje zadeve "precej dolguje." Za Kresalovo naj bi navijal tudi Kučan, ki je, spomnimo, nekaj dni pred parlamentarnimi volitvami, poleg Jankovićeve Pozitivne Slovenije, podprl še LDS. Prav Milan Kučan naj bi za kandidaturo Kresalove poskušal pridobiti čim širše soglasje na politični levici.
Katarina Kresal je po debaklu na parlamentarnih volitvah (sama je dobila bizarnih 142 glasov) na zadnji seji izvršilnega odbora LDS samo ponudila odstop z mesta predsednice stranke. Kar je daleč od tega, da bi nepreklicno odstopila (odločitev bo padla na kongresu stranke), in po naših informacijah se ne bo tako zlahka pustila izriniti iz politike. Je pa, tako vsaj pravijo nekateri naši viri, pripravljena mesto predsednice liberalnih demokratov "zamenjati" za podporo njeni županski kandidaturi.
Govoric o morebitni kandidaturi za županjo Ljubljane pri Katarini Kresal še nismo preverjali. No, že nekaj časa se za župana prestolnice prek družabnih omrežij ponujata tudi odhajajoči minister za pravosodje Aleš Zalar in nekdanji predsednik državnega zbora Pavel Gantar.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Zoranu Jankoviću Milanu Kučanu Aleš Zalar pavel gantar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Katarina Kresal pa ne obupa. Menda se Jankoviću ponuja za županjo Ljubljane