objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 12. december 2011 ob 07:52

Ko Zoran Janković brez manir zabrusi novinarju: Jaz nisem Katarina Kresal!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

V Objektivu, sobotni prilogi časnika Dnevnik, se je pojavil članek, ki nekatere urbane legende o ljubljanskemu županu in najverjetnejšemu mandatarju Zoranu Jankoviću postavlja na bolj realna tla. Predvsem, kar zadeva njegove (ne)prijetne prirojene značajske lastnosti.
Poglejmo, kaj piše Dnevnikov novinar Peter Pahor:
"... Če si poslušen in predan, si pri Jankoviću super zapisan. Če ne delaš po njegovi volji, se hitro znajdeš v nemilosti. Je zelo impulziven človek, hitro se razjezi na ljudi ... Če se mu zameriš, zna biti maščevalen. Nikoli ne bo priznal svoje napake ... Včasih človek kar ne more verjeti, da se lahko prelevi v tako arogantno osebo ..."
Peter Pahor se tukaj sklicuje na neimenovani vir blizu Jankovića iz Mestne občine Ljubljana, ko v nadaljevanju članka piše o Jankoviću in novinarjih, pa na nekega novinarskega kolega, ki ga moti, da je Janković do novinarjev "prijazen samo, ko ga sprašujejo, kar mu je povšeči." Češ, pravi ta novinar "kdo je kriv, če ima njegova družina toliko računov na Cipru, Janković ali novinarji?"
Dokaj neprijetno izkušnjo sem z Jankovićem dočakal tudi sam, tisto zadnjo sredo pred volitvami, po edinem televizijskem soočenju "ena na ena" med Zoranom Jankovićem in Janezom Janšo na Info TV in Pink.S!, ki sva ga iz sosednjega televizijskega studia komentirala skupaj z Milošem Čiričem, znanim lobistom in svetovalcem predsednika uprave Zavarovalnice Maribor. Janković je prišel iz studia v spremstvu Tjaše Ficko, njegove dolgoletne tesne sodelavke, ki jo je lani jeseni postavil za ljubljansko podžupanjo. Čiriču je dal roko, meni pa nevljudno ne, rekoč, da me ne bo pozdravil, ker je postal izključujoč?!
Politik Zoran Janković sicer ni izustil, do koga in zakaj je "postal izključujoč," domnevam pa, da do tistih novinarjev, ki mu po službeni dolžnosti postavljajo tudi "nepovšeči" vprašanja.
Medklic. Da me župan Zoran Janković že nekaj časa kakor "ne pozdravlja" več, sem dejansko opazil že prej. Sprva nisem vedel zakaj, pozneje pa so mi moji viri iz njegovega tabora pojasnili, da (mi) je zameril objavo članka o nasilju njegovega mlajšega sina Jureta Jankovića (v pijanem stanju) nad ženo Vesno sredi znane gostilne in hotela Livada v Kranjski Gori, januarja lani. Ponovoletni incident v Livadi je sicer videlo nekaj deset gostov, vključno s prestrašenim lastnikom in natakarji, ampak, kot zatrjuje Zoran Janković, (njegova) družina je pač "sveta".
Ker se z Jankovićem tikava (poznava se namreč že celo vrsto let, še iz časov, ko ni bil niti direktor Mercatorja), sem mu odvrnil, da se je nekoč tako vedla Katarina Kresal, in vidiš, kje je zdaj pristala. Janković se spet ustavil, obrnil nazaj in zabrusil, "jaz nisem Katarina Kresal."
No, kaj je Zoran Janković hotel povedati s tem, da on ni Katarina Kresal, mi ni jasno. To se bo verjetno razjasnilo šele kasneje.
Celo Tjaša Ficko (ne samo Miloš Čirič), je presenečeno onemela.
Takojšnje posledice: Ko sem nekaj dni pozneje, po volitvah, želel pri Tjaši Ficko preveriti govorice, ali jo je Zoran Janković res postavil za pooblaščeno županjo Ljubljane, mi ni (več) dvignila mobilnega telefona.

P.S. Poslovnež Joc Pečečnik presenetljivo vzneseno pravi, da je Janković balzam za Slovenijo (presenetljivo zato, ker je bil Janković tisti, ki je Pečečniku zaradi Stožic blokiral obnovo nogometnega stadiona za Bežigradom). Sam pa, na žalost, vedno bolj ugotavljam, da je Zoran Janković vse prej kot balzam, je namreč tipičen neevropski politik, brez pravih manir, oziroma, kot poročajo na Bloombergu, "človek naroda, ki je prišel od nikoder." Na prednovoletnem sprejemu župana Ljubljane za novinarje se je Janković ponovno obregnil ob novinarsko poročanje, v slogu Janše in Gregorja Golobiča v najslabših časih.
Sicer pa je Borut Pahor že med predvolilno kampanjo napovedal, da bo prva žrtev nove politike svoboda tiska ...
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zoranu Jankoviću Peter Pahor Janezom Janšo Milošem Čiričem Tjaše Ficko Jureta Jankovića Vesno Katarina Kresal joc pečečnik Gregorja Golobiča Borut Pahor (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ko Zoran Janković brez manir zabrusi novinarju: Jaz nisem Katarina Kresal!