objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 9. december 2011 ob 07:00

To pa je škandal brez primere. Videoposnetki sej vlade pristali You Tubu!
Po razvpitem zvočnem posnetku prepira med ministricama Katarino Kresal in Irmo Pavlinič Krebs so se na spletnem portalu You Tube pojavili še celi videoposnetki sej Pahorjeve in Janševe vlade
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Spomnimo. 2. julija 2009 se je Pahorjevi vladi zgodila bizarna stvar. Na spletni strani vlade je bilo nenadoma moč v živo zvočno spremljati spremljati prepir med ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal in ministrico za javno upravo Irmo Pavlinič Krebs. Prepirali sta se okoli števila zaposlenih na ministrstvu za notranje zadeve, pri čemer je ministrico miril premier Borut Pahor. Ker je izbruhnil škandal, je vlada pohitela z naivnim pojasnilom, da se je zvočno snemanje seje vlade na spletni strani znašlo pomotoma. Po naših informacijah je tedanji generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl sicer zahteval interno preiskavo, vendar krivcev menda (ali očitno) niso našli.
Zdaj pa so se na globalnem spletnem portalu You Tube nenadoma znašli celo videoposnetki sej Pahorjeve vlade, pa tudi dva posnetka sej vlade Janeza Janše. Posnetki, dolgi tudi do 9 minut, so na portalu You Tubu pristali že pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami, natančneje 1. decembra, naložil pa ji je uporabnik pod imenom "stariobrazi."
Na posnetkih je med drugim videti in slišati, kako se člani Pahorjeve vlade čudijo "nezakoniti" zahtevi predsednika države Danila Türka, ki je hotel na sejah vlade imeti predstavnika svojega urada (kar smo na našem portalu že poročali), pa zahtevi Katarine Kresal po hitrem postopku imenovanja generalnega direktorja policije ter nakupu famoznega vodnega topa za razbijanje uličnih demonstracij, in grožnjam Kresalove, da policija brez vodnega topa ne mogla obvladovati pričakovanih protestov državljanov. Pa seveda smeh in dolgočasno zehanje ministrov Pahorjeve ter Janševe vlade. Enega izmed videoposnetkov (doslej naj bi jih bilo objavljeno 5), si lahko ogledate tudi v prilogi tega članka. Pri tem je zanimivo, da so posnetki "filmsko" insertirani, gre torej za skrbno montirane videoposnetke.
Znotraj vladnih krogov je slišati ocene, da gre za škandal brez primere, na odgovor, ali bo odhajajoča Pahorjeva vlada vsaj tokrat poskrbela za resno preiskavo, kdo je to storil in zakaj, pa še čakamo. Vprašanja, povezana z videoposnetki, smo naslovili na kabinet predsednika vlade in generalno sekretarko vlade Heleno Kamnar.
Po objavi članka smo prejeli naslednje obvestilo:
"V Generalnem sekretariatu Vlade Republike Slovenije smo konec prejšnjega tedna z ogorčenjem in veliko zaskrbljenostjo ugotovili, da so se na spletnem portalu youtube.com pojavili trije video posnetki s sej slovenske vlade; med njimi so tudi posnetki sej, kjer gre za obravnavo gradiv, ki so varovana s stopnjami tajnosti.
Pristojnim organom je bilo naloženo, naj preiskovanju tega dejanja namenijo najvišjo stopnjo prioritete, hkrati pa bodo sproženi prav vsi razpoložljivi pravni in preiskovalni postopki, ki so potrebni za zaščito interesov države in za ugotavljanje kazenske odgovornosti za nastalo dejanje.
Nadaljnjih podrobnosti tega dejanja pa v interesu preiskave ne smemo in ne želimo komentirati.
"

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarino Kresal Irmo Pavlinič Krebs Borut Pahor Milan M. Cvikl Janeza Janše Danila Türka Heleno Kamnar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

To pa je škandal brez primere. Videoposnetki sej vlade pristali You Tubu!