objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 8. december 2011 ob 07:07

Koalicija. Če Jankoviću ne bi uspelo, pride Šušteršič, slovenski Monti?!
Vprašanje, kdo bo vodil ministrstvo za finance, je menda celo pomembnejše od tega, kdo bo predsednik vlade
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po velikih začetnih težavah, ki spremljajo Zorana Jankovića in njegovo sestavljanje koalicije, so se že razširile govorice, da bi v primeru, če Jankoviću ne bo uspelo sestaviti vlade, Slovenija lahko dobila tehnično vlado, ki bi jo vodil Janez Šušteršič, sicer podpredsednik Državljanske liste Gregorja Viranta.
Šušteršič, profesor na koprski fakulteti za management v Kopru, znan kot nekdanji direktor urada za makroekonomske analize, ki naj bi tako postal nekakšen slovenski Mario Monti (profesor, ki je na čelu italijanske vlade zamenjal razvpitega premiera Silvia Berlusconija), se na te govorice odziva z nasmeški in pravi, da o tem "ničesar ne ve," je pa s temi govoricami "počaščen".
Spomnimo, Gregor Virant in njegova lista vstop v bodočo Jankovićevo vladno koalicijo pogojujeta tudi s tem, da Zoran Janković nikakor ne sme dobiti ministrstva za finance, toda njihov kandidat za finančnega ministra je prav Šušteršič. No, slednji je včeraj postal tudi vodja skupine Virantove stranke za koalicijska pogajanja z Jankovićem, sam pa trdi, da je glede na zapletene razmere v evroobmočju vprašanje, kdo bo vodil ministrstvo za finance, celo pomembnejše od tega, kdo bo predsednik vlade.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića janez šušteršič Mario Monti Silvia Berlusconija Gregor Virant

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Koalicija. Če Jankoviću ne bi uspelo, pride Šušteršič, slovenski Monti?!