objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 6. december 2011 ob 07:04

Pristali v buli. Katarina Kresal nedosegljiva, LDS grozi finančni bankrot!
Mariborski poslovnež Tomaž Orešič zanika govorice, da naj bi postal predsednik liberalnih demokratov
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanja ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal je po nedeljskem volilnem porazu, ko je liberalne demokrate odplaknilo iz parlamenta, za novinarje postala nedosegljiva. V nedeljo zvečer, kmalu po zaprtju volišč, je izjavila, da se bodo "od jutri dalje usmerili v naslednje volitve, ki jih bo kar nekaj, da se zoper prebijemo na mesto, ki nam gre." Kar zadeva morebitni odstop z mesta predsednice stranke, pa je Kresalova dejala, da "se bodo o tem, kako bo stranka delovala v prihodnje, odločali skupaj, najprej pa bo treba narediti oceno stanja."
Spomnimo, LDS je na volitvah dobila 1,46 odstotka glasov, natančneje, za liberalne demokrate je glasovalo  točno 15.948 volivk in volivcev. In še, za političarko Katarino Kresal je glas oddalo pičlih 141 volivk in volivcev.
Vodilni liberalni demokrati zato še iščejo svoje eksistenčne izhode. Kresalova se bo verjetno kmalu (spet nazaj) zaposlila v odvetniški pisarni svojega partnerja Mira Senice, odhajajoči minister za pravosodje Aleš Zalar naj bi aktiviral svoje podjetje za arbitražo (pred odhodom v politiko je bil lastnik družbe Arbiter d.o.o.), dolgoletni poslanec Anton Anderlič bo koristil pravico do poslanskega nadomestila za brezposelnost, državni sekretar na ministrstvu za kulturo Jožef Školč pa naj bi postal pogodbeni svetovalec znanega podjetja Riko, v lasti njegovega prijatelja Janeza Škrabca.
Toda stranka LDS ima še hujše težave, kot je iskanje novih služb članov ožjega vodstva. Gre za okoli milijon evrov dolgov, ki jih stranka, glede na volilni rezultat, po vsej verjetnosti ne bo mogla odplačati. Volilni rezultat LDS, 1,46 odstotka glasov, namreč ne zadošča, da bi stranka v prihodnje prejemala dovolj proračunskega denarja za povrnitev stroškov volilne kampanje in preostalih obveznosti. Zato stranki LDS, ki se je pod vodstvom nekdanje "Slovenke leta" Katarine Kresal znašla pred vrati parlamenta in v totalni finančni buli, kot pravni osebi resno grozi finančni bankrot. Kar bo, ocenjujejo naši viri, pravzaprav zelo težko preprečiti.
Pojavljajo se tudi govorice, da naj bi mesto predsednika LDS prevzel mariborski poslovnež Tomaž Orešič (EFT Group), nesojeni minister za gospodarstvo v Pahorjevi vladi, toda Orešič nam je včeraj zatrdil, da o tem ne ve ničesar.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Mira Senice Aleš Zalar Anton Anderlič Jožef Školč Janeza Škrabca Tomaž Orešič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pristali v buli. Katarina Kresal nedosegljiva, LDS grozi finančni bankrot!