objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 28. november 2011 ob 06:57

Podle igre, drugi del. Jankovićevi ljudje skušajo diskreditirati novinarje!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

"V primeru, če bo Zoran Janković postal predsednik vlade, bomo verjetno v težavah vsi novinarji, ki Jankoviću in njegovim spornim poslom nismo naklonjeni ... " je med razpravo dejal Igor Kršinar, novinar tednika Reporter ter predsednik Združenja novinarjev in publicistov Slovenije, na okrogli mizi z naslovom Mediji v prelomnem obdobju, ki jo je minuli četrtek v ljubljanskem Centru Evropa z mednarodno zasedbo pripravil Inštitut Jožeta Pučnika. Kršinar je spomnil tudi na grožnje s smrtjo, ki jih je novinarju časnika Finance Jaki Elikanu dokazano izrekel Jure Janković, mlajši sin ljubljanskega župana in kandidata za premiera.
No, zdaj so se Jankovićevi ljudje posameznih novinarjev lotili tudi drugače, naokoli trosijo podle diskvalifikacije. Več različnih virov me je v zadnjih dneh opozorilo, da Jani Möderndorfer, ljubljanski podžupan, vršilec dolžnosti generalnega sekretarja Jankovićeve stranke Pozitivna Slovenija in pomočnik vodje predvolilnega štaba Zorana Jankovića, osebno širi govorice, da avtorja teh vrstic (oziroma moj spletni portal Pozareport.si) financira Janševa SDS prek ljubljanske farmacevtske družbe, poleg tega naj bi jaz kasiral denar še iz neke softwarske pogodbe, ki jo ima eden od mojih znancev, podjetnik, že več let sklenjeno z Mestno občino Ljubljana. Pri črpanju denarja iz te pogodbe je po besedah podžupana Janija Möderndorferja "zraven" tudi eden od bivših vidnih ljubljanskih politikov LDS.
Opomba. Ime domnevno involvirane farmacevtske družbe ter imena in priimka mojega znanca in bivšega vidnega politika LDS ne objavljam zato, ker ju ne želim po nepotrebnem izpostavljati.
Nizkotni, predvsem pa neresnični očitki, kdo vse naj bi financiral moj portal, niso od včeraj. Pred časom jih je skoraj vsako soboto v Sobotni prilogi Dela opisoval Janez Markeš, propadli nekajmesečni odgovorni urednik časnika Delo iz bizarnih časov prav tako propadlega pivovarniškega tajkuna Boška Šrota. Toda nevrotičnega Markeša nis(m)o jemali resno, saj s(m)o vsi vedeli, da piše škodoželjno, zavistno in pristransko; tip je (bil) enostavno užaljen, kjer ga bere vedno manj ljudi.
Tokrat pa se je enakih diskvalifikacij lotil visok politik stranke, ki se ji na parlamentarnih volitvah prihodnjo nedeljo obeta pozicija druge najmočnejše politične stranke v državi, njen predsednik pa ne skriva, da ga zanima zgolj in samo položaj predsednika vlade. Ker je ljubljanski župan Zoran Janković v državno politiko vstopil tudi zato, da bi preprečil pisanje o svojih sinovih, kot je sam zelo jasno povedal, so početja njegovih najožjih in najbolj zaupnih sodelavcev, naperjena proti novinarjem, toliko nevarnejša, celo srhljiva in skrb vzbujajoča. Politik in kandidat za poslanca Möderndorfer je med diskvalifikacije uvedel še eno novost: on govori o konkretnih podjetjih, konkretnih političnih strankah, konkretnih pogodbah in konkretnih ljudeh!
Poslovanje spletnega portala Požareport je popolnoma transparentno, razvidno iz vsake javne baze podatkov. Ko sem pogledal spletno stran farmacevtskega podjetja, ki naj bi me financiralo, sem videl, da tam nikogar ne poznam. Dopuščam sicer možnost, da sem kdaj kupil kakšno njihovo zdravilo. Napisati demanti, kako se ne napajam iz znančeve pogodbe z Molom (tudi te pogodbe ne poznam), pa mi je enostavno izpod časti. Kar se mene tiče, je čisto dovolj, da jaz vem, da to ni res. Po drugi strani se zoper tovrstne diskreditacije ni mogoče braniti drugače, kot samo z javnim razkrinkavanjem le-teh, in tistih, ki jih namerno raznašajo kot viruse.
Če Jani Möderndorfer slučajno čuti kakšno posebno notranjo željo po razkrivanju kakšnega netransparentnega poslovanja, mu predlagam, naj se najprej loti svojega šefa Zorana Jankovića in njegove družinske ekonomije. In sploh ni treba biti Elliot Ness. V soboto sem, denimo, v nekem drugem mediju prebral, da njegova žena Mija Janković, sicer tudi članica Pozitivne Slovenije, od leta 2001 ni plačala niti centa dohodnine, se pa sama javno hvali, kako na veliko šopingira v Milanu. Toda politik Möderndorfer, ki po vsem sodeč pozablja, da novinarji ne kandidiramo na volitvah, mi je včeraj po telefonu zaskrbljeno, morda celo resignirano priznal (zdi se, da mu je kar ušlo), da on tega ne bo počel.
Jani Möderndorfer sicer zanika, da on osebno širi tovrstne govorice, tistega farmacevtskega podjetja pa menda ne pozna.

P.S: Jani Möderndorfer ima po moje veliko drugih problemov, ki so bistveno bolj potrebni njegove cenjene pozornosti. Denimo ljubljanski košarkarski klub Olimpija, kjer je predsednik, klub pa ponovno tone. Igrajo katastrofalno slabo, dvorana v Stožicah je napol prazna, denarja za plačilo igralcev spet ni ...
Moja težava pa je očitno v tem, da sem preveč dober (beri: bran).
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Igor Kršinar Jaki Elikanu Jure Janković Jani Möderndorfer Janševa Janez Markeš Boška Šrota Elliot Ness Mija Janković (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Podle igre, drugi del. Jankovićevi ljudje skušajo diskreditirati novinarje!