objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 23. november 2011 ob 07:02

Zaradi Senice in Jeretiča. Kresalovo zapustil najtesnejši sodelavec Sevšek
Matijo Sevška, dosedanjo senco Katarine Kresal, je zmotil predvolilni angažma Sebastjana Jeretiča, ker sam menda verjame, da politika ni šminkiranje po facebooku
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednica LDS Katarina Kresal je zdaj ostala tudi brez svojega tesnega sodelavca in političnega svetovalca Matije Sevška. To se je po naših informacijah znotraj LDS kuhalo že nekaj časa, saj Sevška, ki je bil prej ves čas dobesedno senca Kresalove, ni bilo več videti na sestankih.
Odhod iz politike in LDS nam je potrdil tudi Matija Sevšek sam. Pravi, da je že pred časom imel pogovor s Kresalovo, ko ji je sporočil in pojasnil svojo odločitev. Sevšek, kot pravi, odhaja iz osebnih, družinskih razlogov. Z bivšo ministrico Katarino Kresal je oddelal en volilni ciklus, zdaj si po njegovih besedah "želi drugačnega življenja," zaposlil pa se bo v zasebnem sektorju.
Spomnimo, Matija Sevšek je bil pred odhodom v politiko direktor oglaševalske agencije Pristop.
No, naši viri znotraj LDS trdijo drugače. Matija Sevšek naj bi odšel zaradi nestrinjanja s politiko Katarine Kresal, posameznimi kadrovskimi potezami in odnosi znotraj stranke. Dokončno pa naj bi počilo, ko je Kresalova za predvolilno kampanjo angažirala znanega svetovalca za politični marketing Sebastjana Jeretiča, kar naj bi tudi v stranki sprožilo velika nasprotovanja. Sevška menda ni toliko zmotil Jeretič, ampak način, kako so najeli Jeretiča. Angažiral naj bi ga partner Kresalove, odvetnik Miro Senica, Jeretič pa na bi za Kresalovo in LDS delal "pro bono," to je brezplačno.
Sicer pa naj bi se oddaljevanje Kresalove in Sevška začelo kmalu po razkritju razvpitih afer Baričevič in NPU ter mlačno politiko LDS, ko se je lani na Brdu odločala o izstopu iz koalicije. Matija Sevšek je bil takrat avtor ideje od odhodu LDS iz Pahorjeve vlade, kar naj bi videl kot edino pot, da se LDS očisti in oblikuje v resno alternativo Janševi SDS in Pahorjevim Socialnim demokratom. Eden od naših sogovornikov iz vrst LDS je dejal, da sam verjame, da je politika predvsem vsebina, ne pa šminkiranje po facebooku.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Matije Sevška Sebastjana Jeretiča miro senica Janševi Pahorjevim

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zaradi Senice in Jeretiča. Kresalovo zapustil najtesnejši sodelavec Sevšek