objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 22. november 2011 ob 06:58

Elektronska pošta: Diskreditacija. Se je v volilno kampanjo vmešala Sova?!
Predvolilna kampanja se zaostruje. V igro vstopajo grožnje in obveščevalne manipulacije z ekstremno desnico in slovenskimi naciji
2011 Pozareport

Odpri galerijo

V noči iz nedelje na ponedeljek (točno sedem minut čez polnočjo) sem dobil elektronsko sporočilo s pomenljivim naslovom "Diskreditacija", ki mi ga je poslala neka Maja P. Predlagala mi je dostavo in objavo fotografij, ki naj bi dokazovale globoko povezanost prvakov Janševe SDS z neonacisti. V spremnem dopisu je zapisala, češ vi ste advokati SDS in tudi ne pričakujem, da boste to objavili, a poskusiti ni greh. Kljub temu, da sem novinarsko profesionalno izrazil vso pripravljenost za objavo njenega gradiva, kar je razvidno iz najine komunikacije (glej faksimile), obljubljenih dokazov (fotografij) nisem prejel.
Potem pa, glej ga zlomka, presenečenje. Elektronsko pismo skrivnostne Maje P se je nenadoma pojavilo na facebook profilu Franca Jurija, vodje poslanske skupine stranke Zares, češ obrača se nanj, morda ji on lahko pomaga, ker levica žal nima medija z jajci, kot je Požareport (glej faksimile pisma)?!
Pri pregledu navedenih spletnih strani posebno hudih fotografij nismo našli (glej
Sds.Žiri), res pa je, da se na facebook profilu poslanca Franca Jurija pojavljajo komentarji, da naj bi bile sporne fotografije že odstranjene.
Manipulacije in grožnje z ekstremni desničarji so se v predvolilni kampanji pred decembrskimi parlamentarnimi volitvami sicer prvič pojavile že 2. novembra, ko je Pop TV poročala, da naj bi petnajst pripadnikov policije in vojske urilo slovenske skrajne desničarske skupine. Senzacionalno informacijo naj bi posredovale tudi obveščevalne službe, policija in ministrstvo za obrambo pa sta tovrstne obtožbe demantirala. Zgodbo je nekaj dni pozneje, 9. novembra, nadaljeval kolumnist časnika Dnevnik Vlado Miheljak v kolumni z naslovom "Diamanti so večni." Miheljaka je na svojem blogu takoj zavrnila ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, češ lažne, izkrivljene in intrigantske zgodbe se lahko dobro prodajajo, tako kot se dobro prodajajo lažni diamanti. Desne ekstremiste je isti dan kot Miheljak v oddaji Studio ob 17. (Radio Slovenija) plasiral tudi novinar Tomaž Celestina med radijskim soočenjem Zorana Jankovića, Gregorja Viranta in Boruta Pahorja, pri čemer se je skliceval na stališča predsednika države Danila Türka.
Po navedbah naših virov naj bi nevarnost desnega ekstremizma v predvolilno kampanjo vnašale predvsem določene strukture slovenske obveščevalne in varnostne agencije Sova, sklicujoč se na obveščevalne vire iz tujine. To naj bi bilo povezano tudi z nekaterimi politično-kadrovskimi premiki znotraj Sove.
Direktor Sove Sebastjan Selan, ki ga je imenoval odhajajoči premier Borut Pahor, naj bi (po)iskal politično zaslombo pri predsedniku Danilu Türku. To naj bi podprla tudi Selanov namestnik Stane Štemberger in vodja Selanovega kabineta Sandi Bonaza, menda specialist za politične razmere. Doslej naj bi bila oba blizu SD. Celo državni sekretar Darko Lubi, ki je v kabinetu predsednika vlade pristojen za vprašanja nacionalne varnosti, naj bi bil bližje Zares in LDS, kot pa premieru Pahorju, v kabinetu pa naj bi deloval bolj kot "nameščenec" Sove. Blizu kabineta predsednika Türka naj bi se pojavljal Boštjan Hodžič, nekdanji uslužbenec državne varnosti in ministrstva za obrambo, svetovalec predsednika države za nacionalno varnost in nekdanji načelnik generalštaba slovenske vojske Ladislav Lipič pa naj bi bil povezan z nedavnim bolj klavrnim protestom treh vojaških sindikalistov pred stavbo ministrstva za obrambo, pod vodstvo predsednika sindikata vojakov Slovenije Gvida Novaka. Lipič in Novak naj bi bila stara "vojaška" znanca.
Popolno paniko pa menda zganja Sova zaradi fotografij pijanih agentov Sove (sedanjih in bivših), ki smo jih pred časom objavili na našem portalu. Vodstvo Sove je zaradi objave fotografij podalo kazensko prijavo, zdaj pa si prizadevajo, da bi ovadbo spisala policija. Zadnji obisk agentov Sove v tej zvezi so na policiji, vsaj po naših informacijah, doživeli minulo sredo. Govori se tudi, da naj bi se nekateri agenti Sove aktivno vključili v predvolilno kampanjo Zoran Jankovića in stranke Zares.Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Maja P Janševe Franca Jurija Vlado Miheljak Ljubica Jelušič Tomaž Celestina Zorana Jankovića Gregorja Viranta Boruta Pahorja Danila Türka Sebastjan Selan Stane Štemberger Sandi Bonaza Darko Lubi Boštjan Hodžič ladislav lipič Gvida Novaka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Elektronska pošta: Diskreditacija. Se je v volilno kampanjo vmešala Sova?!