objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 20. november 2011 ob 06:46

Ni ga kupil! Zoran Janković tvezil tudi okoli stanovanja Damijan Jankovića
Včeraj na Pop TV. Ljubljanski župan in kandidat za predsednika vlade je po vsem sodeč lagal tudi o lastništvu elitnega stanovanja, kjer stanuje njegov starejši sin Damijan
2011 Pozareport

Odpri galerijo

"Starejši sin ima svoje stanovanje, ki ga je kupil …" To je stavek, ki ga je včeraj zvečer v studiu na Pop TV med drugim izrekel ljubljanski župan Zoran Janković, ko je jezno zagovarjal nepremičninske razmere v družini Janković in lastništvo razvpite vile v Grosupljem, kjer živi njegov mlajši sin Jure Janković. Novi dokumenti davčne preiskave Jureta Jankovića, ki smo jih objavili včeraj zjutraj, namreč razkrivajo, da je Zoran Janković medijem in javnosti v slogu Gregorja Golobiča in afere Ultra zamolčal lastništvo grosupeljske vile.
Toda Zoran Janković se je po vsem sodeč zlagal tudi glede ljubljanskega stanovanja starejšega sina Damijana Jankovića.
Gre za stanovanje v Trnovskem pristanu, elitnem bloku, imenovanem Močerad, veliko 215 kvadratnih metov, s pripadajočo garažo v velikosti 63 kvadratnih metrov, ki ga Damijan Janković nikoli ni kupil in tudi ni njegova last. To je Damijan Janković medijem priznal že avgusta letos, ko je za tednik Reporter pojasnil, da "nikoli ni bil lastnik stanovanja, niti stanovanjske hiše." Stanovanje v Trnovskem pristanu ima, kot pravi, v najemu, z lastnikom stanovanja ima sklenjeno pogodbo, višine najemnine pa noče izdati.
In kdo je lastnik stanovanja, kjer stanuje Damijan Janković? Hypo Leasing, hčerinska družba avstrijske Hypo banke, kar je razvidno tudi iz uradnih evidenc. Po doslej znanih podatkih je stanovanje sicer najprej kupila Electa, krovna družba družine Janković. Electa, kjer je direktor prav Damijan Janković, je stanovanje potem prodala Hypo Leasingu, nato pa ga najela nazaj, po sistemu "sale & lease back." Na podlagi tega je edino možno sklepati, da je pogodbo o najemu stanovanja Damijan Janković podpisal kar sam s seboj. Kot najemnik stanovanja Damijan Janković z direktorjem Electe Damijanom Jankovićem. Lizing za stanovanje seveda odplačuje Electa.
Glede na to, da gre pri tem, kot bi rekel Zoran Janković, za družinske zadeve, je praktično nemogoče, da Zoran Janković tega ne bi vedel. Kljub temu je sinoči javnosti nonšalantno zatrjeval, kako je starejši sin kupil stanovanje …?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Jure Janković Gregorja Golobiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ni ga kupil! Zoran Janković tvezil tudi okoli stanovanja Damijan Jankovića