objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 14. november 2011 ob 07:13

Virant nenadoma povišal znesek. Po novem bi menda vračal 26 tisoč evrov
Afera z denarjem in moralno neupravičenim prejemanjem ministrskega nadomestila za brezposelnost naj bi Virantovi stranki na prihodnjih anketah javnega mnenja odnesla tretino glasov
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Gregor Virant je za danes točno opoldne (ob 12.00) sklical posebno tiskovno konferenco, kjer se bo poskušal izvleči iz najnovejše denarne afere.
Spomnimo, leta 2009 je hkrati prejemal nadomestilo ministrske plače za brezposelnost (66 tisoč evrov), čeprav je s svetovalnimi pogodbami pokasiral dodatnih 95 tisoč evrov. To se je razkrilo minuli teden po javni objavi njegove dohodninske napovedi. Virant se je najprej nespretno branil z družino, češ nadomestilo je vzel zaradi družine, vendar so ga četrtkova televizijska soočenja tako rekoč nokavtirala. Nato je v petek hitel nekaj denarja ponujati nazaj; umetno je izračunal neko "piškavo" vsoto 1,285 evra kar je bil, po njegovem mnenju tako imenovani "strošek davkoplačevalcev" za Viranta leta 2009, a se je hitro izkazalo, da gre še eno veliko piarovsko napako.
Na našem portalu smo včeraj zelo jasno opozorili, da je bil "strošek davkoplačevalcev" leta 2009 za Gregorja Viranta natančno 66 tisoč evrov, nič več in nič manj, ter liderja Državljanske liste Gregorja Viranta javno pozvali, če že vrača denar, naj ga vsaj vrne pošteno, do zadnjega centa.
Spet panika. Virantov ožji štab se je sestal včeraj ob petih popoldne. Po naših informacijah naj bi glavni logist in svetovalec Virantove stranke Leo Oblak, sicer lastnik radijske mreže Infonet, Virantu predlagal, naj neto prejemke, ki jih je dobil iz naslova nadomestila (približno 36 tisoč evrov), podeli v dobrodelne namene. Toda Gregor Virant naj bi se odločil precej drugače; znesek, ki ga po novem namerava vrniti, naj bi dvignil na 26 tisoč evrov. Do te (nove) cifre naj bi prišel tako, da je od bruto zneska nadomestila odštel dohodnino, ki jo je plačal od avtorskega dela, s katerim je služil ob hkratnem prejemanju nadomestila za brezposelnost.
Ostali vodilni možje Državljanske liste Gregorja Viranta, denimo podpredsednik stranke Janez Šušteršič ali pa Marko Pavliha, okoli velike godlje, kamor je zaradi denarne afere padel Gregor Virant, še vedno raje modro molčijo. Zvečer pa se bo Virant odpeljal v Maribor, kjer bo v klubu KGB gost družboslovnega večera publicistke Vesne V. Godina. Tam, kjer je Godina pred štirimi tedni gostila ljubljanskega župana Zorana Jankovića.
No, mi še vedno vztrajamo, da je bil strošek davkoplačevalcev leta 2009, ki smo ga odrinili za takrat kobajagi brezposelnega bivšega ministra za javno upravo, tistih 66 tisoč evrov. To naj Gregor Virant lepo vrne, vsi ostali priložnostni izračuni so prejkone mahinacije, ki jih bo javnost itak težko "kupila" in Virantu odpustila.
Javnomnenjske ankete, ki bodo izšle konec tega tedna, bodo tudi pokazale, koliko podpore med volivci je zaradi denarne afere in posledično debakla na televizijskih soočenjih dejansko že izgubila Virantova stranka. Poznavalci politične scene ocenjujejo, da bo podpora Gregorju Virantu zdrsnila na 10 do 15 odstotkov (torej najmanj za tretjino), prebegli Virantovi glasovi pa naj bi se "malo" porazdelili "nazaj" med Slovensko ljudsko stranko in DeSUS-om, večina pa se jih bo verjetno vrnila med "še neodločene."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Virant Leo Oblak janez šušteršič marko pavliha Vesne V. Godina Zorana Jankovića

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Virant nenadoma povišal znesek. Po novem bi menda vračal 26 tisoč evrov