objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 14. november 2011 ob 06:59

Če slučajno ne bi imeli Mateja Lahovnika, bi si ga pač morali izmisliti!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Doktor ekonomije Matej Lahovnik (pravijo mu tudi frutek) je pred leti medijsko zaslovel s ciničnim tolmačenjem kratice LDS: L(e) D(aj) S(ebi). Potem je postal minister za gospodarstvo v eldeesovi vladi Toneta Ropa, nato celo podpredsednik LDS, kasneje pa vidni član stranke Zares. Minister za gospodarstvo je bil nekaj časa tudi v vladi Boruta Pahorja. Odstopil (odšel) je kot športni as, ki zna pravilno oceniti, kdaj je potrebno oditi: na višku svoje (politične) popularnosti. Zato naj bi ga tudi na hitro (menda po nalogu Gregorja Golobiča) zradirali iz javnomnenjskih anket.
Danes Matej Lahovnik po eni strani za comeback v aktivno politiko dosledno previdno pušča odprta vrata, češ nikoli ne reci nikoli, po drugi strani pa se je prelevil v trenutno definitivno najbolj lucidnega ter najbolj duhovitega političnega komentatorja na slovenski politični sceni. Če slučajno ne bi imeli (takšnega) Mateja Lahovnika, bi si ga pač morali izmisliti. Zdaj, tik pred parlamentarnimi volitvami, se je "frutek" nasploh popolnoma razživel.
Med vedeževanjem situacije po 4. decembru, dnevu volitev,  je v najnovejšem intervjuju za Multimedijski portal RTV Slovenija postavil tezo, da "novi mandatar ne bo imel samo pravice, ampak tudi dolžnost, da poseže v sodno vejo oblasti. Za to bo potreboval ustavno večino, če tega ne bo storil in bistveno reformiral pravosodja, bo zelo težko dočakal konec mandata."
Argumente za to je Matej Lahovnik našel v svojem slogu in jih za nameček podprl iz lastnih sodnih izkušenj. Le-te, sodne izkušnje namreč, je še kot minister fasal zato, ker je, kot pravi, opozarjal na težave v Palomi.
"Nekdanja direktorica (debelušna Mateja Perger; op.p) me je kazensko ovadila in sem še danes, po skoraj štirih letih, še vedno v kazenskem postopku, ki še vedno teče, vmes pa so sodnika, ki je vodil postopek (celjskega okrožnega sodnika Milka Škoberneta; op.p.), priprli zaradi korupcije."
Bolj slikovitega dokaza, zakaj je pri nas nujno potrebno reformirati sodno vejo oblasti, skorajda ni mogoče podati. Kar se mene tiče, se z Lahovnikom glede tega in še marsičesa drugega popolnoma strinjam.
P.S: Matej Lahovnik se je po prenehanju ministrske funkcije, za razliko od bivšega ministra za javno upravo Gregorja Viranta, takoj odpovedal pravici do denarnega nadomestila za brezposelnost.
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
matej lahovnik Toneta Ropa Boruta Pahorja Gregorja Golobiča Mateja Perger Milka Škoberneta Gregorja Viranta (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Če slučajno ne bi imeli Mateja Lahovnika, bi si ga pač morali izmisliti!