objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 13. november 2011 ob 08:25

Župan Janković. Plačajte Osnovni šoli Vič, da bodo lahko plačali gradbenike
Vodstvo gradbene firme Gomboc d.o.o. načrtuje pohod na ljubljansko šolo, ker jim Jankovićeva občina ne plača poletnih investicijskih del
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Minulo sredo, 9. novembra, je Ana Vehar, ravnateljica Osnovne šole Vič, na uradnico sektorja za razvoj in investicije Mestne občine Ljubljana Mojco Kitek Ruparčič naslovila prošnjo, naj jim vendarle že nakažejo denar za investicijska dela, ki jih je avgusta letos na šoli opravilo ljubljansko gradbeno podjetje Gomboc d.o.o. (glej faksimile). Ker občina ne plača šoli, vodstvo šole ne more naprej plačati podjetju, le-to pa ne svojim delavcem in podizvajalcem. Zato upravičeno jezen direktor in lastnik podjetja Dušan Gomboc že grozi z množičnim prihodom delavcev in podizvajalcev pred osnovno šolo.
Za koliko denarja gre in zakaj mestna občina tega ne plača, še ni znano, se pa iz dopisa lepo vidi, kako je podoba ljubljanskega župana Zorana Jankovića, po Milanu Kučanu "kapitalista s socialnim čutom," ki po svojih (Jankovićevih) samohvalnih besedah živi slogan "delo čast in oblast," v praksi precej drugačna od tiste, ki jo razkazuje v medijih.
Ciniki bi rekli, da se je načina poslovanja Electe, krovnega podjetja družine Janković (to je neplačevanja računov), počasi nalezla tudi mestna občina.

Odmev
V zvezi s prispevkom z naslovom "
Župan Janković. Plačajte Osnovni šoli Vič, da bodo lahko plačali gradbenike," ki je bil objavljen na vašem spletnem mediju Požareport.si dne 13.11. 2011, vam sporočamo naslednja dejstva.
OŠ Vič je obnovila severno fasado na objektu Tržaška cesta 74, za kar je imela zagotovljena sredstva v proračunu MOL za letošnje leto.
Šola je račun prejela 12.10.2011, ki pa je bil previsok, glede na opravljeno delo. Pri izvedbi del so bile namreč ugotovljene napake, ki jih izvajalec do izstavitve računa ni odpravil (kar pogodba izrecno navaja), račun je bil datiran za en mesec nazaj, zato je šola zahtevala sestanek z izvajalcem, na podlagi katerega je bil dne 21.10. podpisan aneks h pogodbi in je izvajalec istega dne izstavil tudi dobropis za 2.247,12 EUR.
Šola in MOL sta podpisala pogodbo o financiranju investicijskega vzdrževanja z dne 27.10.2011, naslednji dan pa smo prejeli zahtevek za plačilo računa s strani šole. Plačilne roke lokalnih skupnosti določa Zakon o izvrševanju proračuna, in sicer je plačilo 30. dan po prejemu zahtevka na MOL, t.j. v konkretnem primeru, 28.11.2011. Pri investicijah zakon izrecno navaja, da ni mogoče skrajšati plačilnih rokov. MOL oziroma šola bo račun plačala v predpisanem roku,  izvajalec pa je skladno s podpisano pogodbo s šolo dolžan do takrat odpraviti napake pri izvedbi fasade ter šoli predložiti menico za odpravo napak v  garancijski dobi in evidenčni list za predane odpadke na gradbeno deponijo. Zdaj je torej na strani izvajalca, da uredi pogodbene obveznosti do roka plačila.
Marija Fabčič
načelnica Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje MU MOL

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ana Vehar Mojco Kitek Ruparčič Dušan Gomboc Zorana Jankovića Milanu Kučanu Odmev Marija Fabčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Župan Janković. Plačajte Osnovni šoli Vič, da bodo lahko plačali gradbenike