objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 13. november 2011 ob 07:54

Virant se spreneveda ali blefira. Če že vrača denar, naj ga vrne pošteno!
Nekdanji minister leta 2009 davkoplačevalce ni stal zgolj 1.285 evrov, ampak točno 66.175 evrov. Skratka, če Gregor Virant že vrača denar, naj vrne vse to, do česar moralno ni bil upravičen
2011 Pozareport

Odpri galerijo

"Nadomestilo v 2009: 36.482 EUR. Dohodnina od pogodbenega dela: 35.197 EUR. Strošek davkoplačevalcev v višini 1.285 EUR bom vrnil." Tako je na Twitterju zapisal Gregor Virant, dan potem ko je v četrtkovih televizijskih soočenjih doživel popoln fiasko, ker se je po pregledu njegove dohodninske napovedi izkazalo, da je leta 2009 nonšalantno vlekel "ministrsko" nadomestilo za brezposelnost (66.175 evrov), ob tem pa s pogodbenim delom zaslužil 96.252 evrov, skupno torej dobrih 161 tisoč evrov.
Toda Virant, lider Državljanske liste Gregorja Viranta in kandidat za predsednika vlade, se kljub navidezno elegantni nameri vračanja denarja ponovno čudno spreneveda ali pa brezobzirno blefira.
In zdaj ne vemo, ali gre za njegovo načrtno sprenevedanje, nerodno mešanje hrušk in jabolk ali pa "zgolj" za prvovrstno piarovsko in matematično napako. No, dopuščamo tudi možnost, da so dolgoletnega politika Viranta z "nasveti" zavedli sodelavci in svetovalci v predvolilnem štabu.
Namreč, strošek davkoplačevalcev (to je Virantov termin!) za nekdanjega ministra za javno upravo Gregorja Viranta leta 2009 ni bil samo 1.285 evrov, kot po novem trdi Virant (in kar je menda tudi pripravljen vrniti v državno blagajno), ampak nič več in nič manj kot 66.175 evrov. Točno toliko smo davkoplačevalci pred dvema letoma odrinili za "brezposelnega" Viranta. Približno polovica tega bruto denarja je šla za plačilo njegovih prispevkov (zdravstveno in pokojninsko zavarovanje) ter akontacijo dohodnine, druga polovica (neto) pa je romala direktno v Virantov žep.
Umetno izračunana cifra 1.285 evrov še dokazuje, da Virant ne loči med tem, kar si dolžan plačati državi, in med tem, do česar moralno nisi upravičen.
Je pa vsaj nenavadno, kako mediji (razen delno Boruta Hočevarja, novinarja brezplačnika Žurnal24), tega doslej še niso pogruntali.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Virant Boruta Hočevarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Virant se spreneveda ali blefira. Če že vrača denar, naj ga vrne pošteno!