objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 10. november 2011 ob 09:15

Milan Kučan gre lahko še nižje. Prvič v življenju izenačil Janšo in Pahorja
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Če so nekateri po nastopu Milana Kučana pred nekaj dnevi v Odmevih (TV Slovenija) naivno menili, da nekdanji predsednik države v podpori Zoranu Jankoviću in napadih na Boruta Pahorja ter Socialne demokrate nižje (ali dlje, kakor pač hočete) ne more več iti, so se debelo ušteli.
Tako Kučan v intervjuju za hrvaški tednik Globus predvolilno kampanjo za Jankoviča in proti Pahorju ter Janezu Janši samo še močno stopnjuje. Prvič v življenju se je tudi zgodilo, da je Kučan na političnem parketu javno izenačil Pahorja z Janšo ali Janšo s Pahorjem, oba pa nedvoumno razglasil za svoja največja politična nasprotnika.
Milan Kučan je v intervjuju za Globus priznal vsaj še dve stvari, ki jih je doslej vzrajno zanikal. Prvič, da se vrača v politiko, in drugič, da v predvolilni tekmi prvič odkrito agitira za kapitalista (Jankovića); kar je po ustanovitvi Foruma 21 sicer že počel, vendar - prikrito. Slednjemu je sicer podelil avreolo "kapitalista s socialnim čutom, ki bo uvedel nepopularne reforme, a hkrati ohranil socialno pravičnost." Najboljši volilni program na področju gospodarstva pa naj bi po Kučanovem mnenju imel Gregor Golobič in njegova stranka Zares.
Stavek za Globus, da je za krizo kriv povampirjeni kapitalizem, reši nas lahko je Janković, pa je vrhunec Kučanovega sprenevedanja. Povampirjeni  kapitalisti namreč sedijo v njegovem Forumu 21 (Bine Kordež), Kučan z njimi uživaško hodi na jahte in brezskrbno pije kavice po dalmatinskih otokih (Boško Šrot), ali pa jim blagoslavlja otvoritve raznoraznih kristalnih palač (Jože Mermal).
Morda ni naključje, da je (so)lastnik hrvaške založniške hiše, ki izdaja Globus, znan zagrebški medijski tajkun Nino Pavić.
Zanesljivo pa ni naključje, da je link s kolumno Marka Crnkovič z naslovom "Kučan ne bo nikoli več tako kot je bilo," objavljeno pred tremi tedni v Sobotni prilogi Dela, takoj začel množično krožiti med – nad Kučanom – razočaranimi SD-jevci. In Kučan se temu primerno tudi vede. Na nedavni komemoraciji za preminulim pesnikom Tonetom Pavčkom v ljubljanski mestni hiši se je enostavno kar delal, da ne vidi dolgoletne predsednice ljubljanskega odbora Socialnih demokratov Metke Tekavčič
Zakaj Milan Kučan tako sesuva Pahorja in Socialne demokrate, ki naj bi po Kučanovem mnenju "izgubili licenco za socialdemokracijo?" Ker je vsem kristalno jasno, da vsak glas na prihajajočih parlamentranih volitvah za SD pomeni glas proti njegovemu Jankoviću.
P.S. Ima pa Milan Kučan v eni točki zelo prav. Ko pravi, da se Slovenci na tokratnih volitvah ne odločajo za Jankovića, Viranta ali Janšo, temveč za svojo prihodnost.
Vredno razmisleka.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milana Kučana Zoranu Jankoviću Boruta Pahorja Janezu Janši Bine Kordež Boško Šrot Jože Mermal Nino Pavić Marka Crnkovič Tonetom Pavčkom Metke Tekavčič Viranta

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Milan Kučan gre lahko še nižje. Prvič v življenju izenačil Janšo in Pahorja