objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 9. november 2011 ob 05:37

Milan Kučan miril ambicije prebežnic. Melita Župevc proti Janji Klasinc
Spor zaradi volilnega okraja Fužine med dvema bivšima poslankama Socialnih demokratov naj bi rešil šele Kučan
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji predsednik države Milan Kučan, ki javno sicer zanika kakršnokoli očetovstvo "projekta Janković," je posredoval tudi pri sestavljanju kandidatne liste Pozitivne Slovenije, pravijo naši viri blizu vodstva Socialnih demokratov. Tako naj bi "pomiril in zložil" interese ter ambicije dveh prebežnic iz SD-ja v Jankovićevo stranko, Melite Župevc in Janje Klasinc.
Obe sta namreč zahtevali volilni okraj Fužine (Ljubljana Moste-Polje), kjer je na listi Socialnih demokratov na prejšnjih parlamentarnih volitvah leta 2008 Klasinčeva prišla v državni zbor. Župevčeva je kandidirala v Trbovljah, kjer se je zdaj na listi Jankovićeve stranke znašla njena prijateljica Barbara Žgajner Tavš, nekdanja poslanka Slovenske nacionalne stranke in Lipe. Fužine je dobila Župevčeva, ki je pri Zoranu Jankoviću postala tudi tako imenovana regionalna direktorica stranke. Janjo Klasinc je lahko pomiril šele Kučan, dobila naj bi se kar na dveh sestankih. Klasinčevo gre na volitve v Šiški, Janković in Kučan pa naj bi ji zagotovila še mesto slovenske veleposlanice v Beogradu. To si je Janja Klasinc želela že prej, kar naj bi ji "obljubil" tudi Borut Pahor, kljub temu pa je v Beograd za veleposlanika pred časom odpotoval Franci But, bivši minister za kmetijstvo in nekdanji predsednik Slovenske ljudske stranke, ki je prej služboval kot veleposlanik v Pragi.
Spomnimo, Melita Župevc in Janja Klasinc sta se komajda prenašali že kot kolegici v poslanski skupini Socialnih demokratov.

Odmev
Požarjev predvolilni golaž
Požareport piše, da sem posredoval pri sestavljanju kandidatne liste Pozitivna Slovenija. Pri tem se sklicuje na vire blizu vodstva SD. Dodaja, da sem se s kandidatko Pozitivne Slovenije Janjo Klasinc sestal dvakrat, vrh vsega pa naj bi ji skupaj z Jankovićem zagotovil tudi mesto slovenske veleposlanice v Beogradu. ("Milan Kučan miril ambicije prebežnic. Melita Župevc proti Janji Klasinc", Bojan Požar, Ljubljana, 09.11.2011 05:00, Politika)
Vir informacij Požareporta iz bližine vrha SD je, kar zadeva mene, v resnici vir dezinformacij, saj nič od navedenega ne drži. Nisem sestavljal kandidatne liste Zorana Jankovića, nisem miril nikogaršnjih ambicij glede volilnih okrajev, nisem se dvakrat sestal s poslanko in kandidatko Janjo Klasinc, še manj pa sem komur koli obljubljal veleposlaniško mesto, tudi Janji Klasinc ne. Takih obljub nisem dajal niti takrat, ko sem bil sam kandidat na predsedniških volitvah, niti takrat, ko sem bil predsednik republike, kaj šele da bi jih dajal sedaj kot bivši predsednik države.
Milan  Kučan

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Kučan Melite Župevc Janje Klasinc Barbara Žgajner Tavš Zoranu Jankoviću Borut Pahor Franci But Odmev Požarjev predvolilni golaž Milan  Kučan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Milan Kučan miril ambicije prebežnic. Melita Župevc proti Janji Klasinc