objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 7. november 2011 ob 08:46

Luka Juri. Gregor Virant mu pravi ne, pri Jankoviću očitno še malo kolebajo
Eks poslanec Socialnih demokratov iz kandidatne liste menda izpadel zaradi ženske kvote, ni pa hotel kandidirati v okolici Kopra
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Zdaj že bivši poslanec Socialnih demokratov Luka Juri zanesljivo na skorajšnjih volitvah zanesljivo ne bo kandidiral na Državljanski listi Gregorja Viranta, čeprav je Juri to možnost dopuščal, potem ko je v soboto popoldne dokončno odpadel kot kandidat na listi Socialnih demokratov, torej stranke, katere član je.
"Mi smo na listo vzeli samo tiste, ki so se odločili za našo opcijo, ker sta jih prepričala naš program in pristop. Ne vzamemo pa tistih, ki niso uspeli priti na listo kje drugje, čeprav se nam ponujajo," nam je sporočil Gregor Virant.
Luki Juriju pri Virantovi stranki očitno ni pomagalo niti dejstvo, da je bil pred leti zaposlen kot svetovalec uprave Infonet Medie, medijske družbe v lasti radijskega mogotca Lea Oblaka, sicer glavnega logista Virantove stranke.
Se pa Luka Juri po vsem sodeč še vedno pogaja za kandidaturo na Listi Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenija. Jani Möderndofer, vršilec dolžnosti generalnega tajnika Jankovićeve stranke in pomočnik vodje volilnega štaba, na naše vprašanje, povezano z morebitno kandidaturo Luke Jurija na njihovi listi, ki smo mu ga poslali že včeraj popoldne, še vedno ni uspel odgovoriti.
No, poslanska kandidatura Luke Jurija na listi Zorana Jankovića bi bila v programskem smislu precej smešna. Luka Juri je namreč velik nasprotnik projekta TEŠ6, ki ga Janković zagovarja, poleg tega se Janković zavzema za samostojno občino Ankaran, medtem ko je Luka Juri proti delitvi občine Koper.
Kar zadeva Socialne demokrate, Luka Juri po naših informacijah iz kandidatne liste ni izpadel zaradi njegovih "spornih" stališč okoli prej omenjenega TEŠ6, plinskih terminalov v Kopru ali zaradi afere z domnevnih nasiljem v družini, kot je bilo slišati v minulih dneh. Pravi razlogi so menda drugje. Luka Juri, ki je bil na volitvah leta 2008 v državni zbor izvoljen znotraj volilnega okraja mestnega središča v Kopru, bi tokrat moral kandidirati v drugem volilnem okraju, v okolici Kopra. Vodstvo stranke je namreč v mestni volilni okraj postavilo nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za šolstvo in šport Alenko Kovšca, sicer podpredsednico SD. To naj bi storili predvsem zaradi upoštevanja tako imenovanih ženskih kvot. Luka Juri pa naj bi zavrnil poslansko kandidaturo v okolici Kopra. Alenka Kovšca je bila pred kratkim imenovana za direktorico javnega zavoda Center šolskih in obšolskih dejavnosti. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
luka juri Gregor Virant Lea Oblaka Zorana Jankovića Jani Möderndofer Alenko Kovšca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Luka Juri. Gregor Virant mu pravi ne, pri Jankoviću očitno še malo kolebajo