objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 7. november 2011 ob 07:07

Prvi beg zaradi Jankovića. Golobič se iz Ljubljane umika v Zagorje ob Savi
Prvak Zaresa računa na rojstni kraj Janeza Drnovška in zibelko liberalne demokracije. Matej Lahovnik, lucidni kritk Zorana Jankovića, vstopa v predvolilno kampanjo na strani Janševe SDS
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Strah pred volilnim uspehom Liste Zorana Jankovića - Pozitivne Slovenije, ki naj bi na decembrskih parlamentarnih volitvah uničila predvsem ljubljansko levico, pri drugih strankah levice že sproža preventivne ukrepe. V paniki pred Jankovićem se iz Ljubljane prvi taktično umika lider Zaresa Gregor Golobič, ki tokrat ne bo (več) kandidiral v svojem volilnem okraju za Bežigradom (okraj Bežigrad 1), kjer je bil za poslanca izvoljen na prejšnjih volitvah leta 2008. Ne, Golobič se je raje previdno umaknil v Zasavje in Zagorje ob Savi, rojstni kraj pokojnega Janeza Drnovška, kjer je tudi sedež razvpitega podjetja Ultra, katerega solastnik je prav tako Golobič.
V Ljubljani pa ostajajo drugi vidni člani stranke Zares, denimo Pavel Gantar, Majda Širca, Bogdan Biščak in raper Darko Nikolovski.
Kljub temu, da vse ankete javnega mnenja prikazujejo skoraj nično podporo stranki Zares, ki se, recimo temu, zanesljivo ne bo prebila v državni zbor, je dopisnica časnika Delo iz Zasavja in Zagorja ob Savi Polona Malovrh lokacijsko spremenjeno kandidaturo Gregorja Golobiča skrajno optimistično pospremila s člankom, kjer je med drugim modro zapisala, da Golobič v teh krajih "ne bo imel dostojnega nasprotnika," menda zato, ker dolgoletni župan Zagorja Matjaž Švagan, nekdanji poslanec in član LDS, tokrat ne bo kandidiral za poslanca (glej faksimile). Pri čemer je treba poudariti (kar je dopisnica dela Polona Malovrh sicer gladko zamolčala), da Gregor Golobič in Matjaž Švagan veljata vse drugo, samo za prijatelja ne.
Prvak Zaresa Golobič v teh krajih seveda računa na imidž Janeza Drnovška, no, kaj je o Gregorju Golobiču in Drnovšku vedel povedati nedavno preminuli starosta slovenske levice Niko Kavčič, pa si lahko preberete tukaj.
Če bi se Gregor Golobič, ki po mnenju novinarke Polone Malovrh nima dostojnega nasprotnika, hotel neposredno uvrstiti v državni zbor, bi moral znotraj svojega volilnega okraja dobiti skoraj 100 odstotkov glasov, pa še stranka Zares bi morala preseči parlamentarni prag, kar pomeni, da bi morala ujeti najmanj štiri odstotke vseh volilnih glasov.
Medtem pa se nekdanji član Zaresa in bivši minister za gospodarstvo Matej Lahovnik v predvolilno kampanjo vključuje na strani Janševe SDS. Tako bo Lahovnik v sredo popoldne na Brdu pri Kranju nastopil na Odprtem forumu na temo "slovensko gospodarstvo pred zahtevnimi izzivi," ki ga pripravlja stranka SDS. Lahovnik v zadnjem času sicer velja za izjemno lucidnega kritika kandidature ljubljanskega župana Zoran Jankovića.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića Gregor Golobič Janeza Drnovška pavel gantar Majda Širca Bogdan Biščak Darko Nikolovski Polona Malovrh Matjaž Švagan Niko Kavčič matej lahovnik Janševe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prvi beg zaradi Jankovića. Golobič se iz Ljubljane umika v Zagorje ob Savi