objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 2. november 2011 ob 14:13

Gregor Virant ekskluzivno. Na Urhu sem bil zaradi tam pokopanega dedka!
Na slovesnosti medijem nisem dajal nobenih izjav, prav tako se nisem pogovarjal s prisotnimi politiki, razen Miranom Potrčem, ker sva se srečala in rokovala, trdi pretendent za novega premiera
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Gregor Virant, lider Državljanske liste Gregorja Viranta in pretendent za predsednika vlade po skorajšnjih parlamentarnih volitvah, se je za naš portal odzval na posamezna medijska ugibanja okoli njegovega prihoda na včerajšnjo tradicionalno spominsko slovesnost v počastitev žrtev vojnega nasilja na Urhu pri Ljubljani (glej članek Dan mrtvih. Presenečenje).
"Slovesnosti na Urhu se skupaj s starši udeležujem že od otroštva, saj tam počiva moj stari oče. Na slovesnosti medijem nisem dajal nobenih izjav, tudi moj prihod ni bil namenjen iskanju medijske pozornosti. Prav tako se na Urhu nisem pogovarjal s tam prisotnimi politiki, razen z Miranom Potrčem, ker sva se slučajno srečala in rokovala. Na Urhu sem bil kot navaden državljan, in ne v vlogi predsednika politične stranke."
"Želim si," pravi Gregor Virant, "da bi živeli v svobodni državi, kjer lahko človek svobodno obišče grob svojih prednikov, ne da bi temu pripisovali politični pomen. Ravno preseganje delitev na leve in desne, na partizane in domobrance, na naše in vaše, graditev strpnosti in sodelovanja, to so eni eni od temeljnih motivov in ciljev mojega nastopa na volitvah."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Virant Miranom Potrčem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Gregor Virant ekskluzivno. Na Urhu sem bil zaradi tam pokopanega dedka!