objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 2. november 2011 ob 07:00

Dan mrtvih. Presenečenje. Gregor Virant prišel na partizansko slovesnost!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj, na Dan mrtvih, se je zgodilo "eno presenečenje." Gregor Virant, lider Državljanske liste Gregorja Viranta, je kakor "presenetljivo" prišel k spomeniku žrtvam vojnega nasilja na Urhu, na osrednjo spominsko slovenost in polaganje vencev v organizaciji Mestne občine Ljubljana, kjer je bil slavnostni govornik ljubljanski župan Zoran Janković, zraven pa Janez Stanovnik. Šlo je za tako imenovano klasično partizansko, borčevsko slovesnost.
Toda, je nasmejani Virantov prihod na Urh res takšno presenečenje?
Gregorju Virantu sicer uspeva marsikaj. Zlato dobo LDS je skupaj z nekdanjim generalnim direktorjem policije Marko Pogorevcem preživel zaradi nekega zajtrka, kjer je tedanji generalni sekretar vlade Borut Šuklje, na prošnjo Petra Jambreka, lobiral pri tedanjemu premieru Janezu Drnovšku, naj Viranta in Pogorevca pusti v vladi (Virant) ter na čelu policije (Pogorevc). Virant je dobršen del slovenskih volivcev v dveh tednih uspel prepričati, da je nov obraz na politični sceni, čeprav je bil sestavni del mozaika vseh vlad, od Andreja Bajuka naprej, razen v zadnji, Pahorjevi vladi.
Poleg tega je zdaj zmešani čas kampanje in volitev, ko politiki počnejo vse in še več, da bi le pridobili volilvce.
Zato se vprašajmo, ali je Virant na Urh prišel zato, da bi se poklonil Jankoviću in mu prinesel glasove desnosredinskih volilvcev (spomnimo, Janez Stanovnik je predprejšnji ponedeljek na neki diplomatski večerji napovedal koalicijo med Jankovićem in Virantom; glej članek Stanovnik na večerji), ali pa je bil na Urhu zato, da bi za Janeza Janšo pridobival glasove levosredinskih volivcev.
Zaenkrat se približno pravilen odgovor glasi takole: Gregor Virant bo po decembrskih parlamentarnih volitvah sedel v vsaki vladi. Brez Viranta, sodeč po anketah javnega mnenja, praktično ne bo mogoče sestaviti vladne koalicije.
No, možno je tudi, da gre za Virantovo (prvo) veliko strateško napako. Ob reklamiranju njegovega slogana "ne levo - ne desno" je bilo romanje med borčevske praporje na Urhu morda preveč očiten prestop v Kučan-Jankovićev tabor, kar ga lahko tudi odnese. Bogsigavedi, kdo mu je to svetoval?! 
Mimogrede, predsednik republike Danilo Türk je letos "pozabil" obiskati grob pokojnega predhodnika Janeza Drnovška.
(Bojan Požar)

Odmev
Spoštovani,
predsednik republike dr. Danilo Türk je položil cvetje na grob dr. Janeza Drnovška na pokopališču v Zagorju ob Savi ob prvi obletnici njegove smrti in ob dnevu spomina na mrtve v istem letu.
Od takrat dalje ob obletnici njegove smrti generalni sekretar Urada predsednika Republike Slovenije položi cvetje predsednika Republike Slovenije na grob dr. Janeza Drnovška, ob dnevu spomina na mrtve pa predstavnik Protokola Republike Slovenije položi cvetje predsednika Republike Slovenije na grob dr. Janeza Drnovška na pokopališču v Zagorju ob Savi.
Letos je predstavnik Protokola Republike Slovenije položil cvetje predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka na grob dr. Janeza Drnovška na pokopališču v Zagorju ob Savi 31. oktobra.
Iz zgoraj navedenega izhaja, da predsednik republike dr. Danilo Türk ni pozabil na pokojnega dr. Janeza Drnovška.
Urad predsednika republike Slovenije
Odnosi z javnostmi

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Virant zoran janković janez stanovnik Marko Pogorevcem Borut Šuklje Petra Jambreka Janezu Drnovšku od Andreja Bajuka Pahorjevi Janeza Janšo Kučan Danilo Türk (Bojan Požar)

Odmev

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dan mrtvih. Presenečenje. Gregor Virant prišel na partizansko slovesnost!