objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 30. oktober 2011 ob 06:37

Tudi Melita Župevc. Kriminalistka brezplačnikov beži v Jankovićev tabor
Interesi in panika so očitno naredili svoje. Tone Rop in Melita Župevc sta skalkulirala Zorana Jankovića
2011 Pozareport

Odpri galerijo

"Politika te je nastavila, jaz sem te nastavil." Tako je nekdanji predsednik vlade Tone Rop pred leti nahrulil tedanjega predsednika uprave Mercatorja Zorana Jankovića, legendarni pogovor pa so slučajno posnele televizijske kamere. Zdaj pa v Jankovićev tabor prehaja plavolasa poslanka Socialnih demokratov Melita Župevc, bivša novinarka Pop TV in že nekaj časa intimna spremljevalka Toneta Ropa (glej članek Tone Rop zapustil ženo Jadranko).
Izjemno ambiciozna Župevčeva, ki sicer ni članica stranke SD, se je zadnje čase pojavljala v številnih kadrovskih kombinacijah. Da utegne prebegniti na Listo Zorana Jankovića - Pozitivno Slovenijo, smo na našem portalu ugotavljali že pred dvema tednoma. Govorilo se je tudi, da naj bi ji to prepovedal Tone Rop, ker sta z Jankovićem sprta, toda interesi in panika Melite Župevc, da bo po decembrskih parlamentarnih volitvah ostala pred vrati državnega zbora, so očitno opravili svoje. Župevčeva, ki je bila leta 2008 v parlament izvoljena v "domačih" Trbovljah, za ponovno izvolitev na listi SD ni imela niti najmanjših možnosti, zato sta z Ropom raje "skalkulirala" Jankovića, vse podrobnosti tega projekta pa naj bi Župevčeva pojasnila prihodnji teden, je pa o svojem odhodu že obvestila vodstvo stranke. Melita Župevc se je pojavljala tudi v kombinaciji z vodjo poslanske skupine Dušanom Kumrom, ki naj bi imel ambicije postati lider Socialnih demokratov, Župevčeva pa naj bi v tem primeru, kot njegova velika prijateljica, prevzela mesto generalne sekretarke SD. No, še prej bi se morala vsaj včlaniti v Pahorjevo stranko.
Melita Župevc se je po odstopu Pavleta Gantarja (Zares) z mesta predsednika državnega zbora v medije plasirala kot kandidatka za novo predsednico DZ, toda insajderji s(m)o vedeli, da za kaj takšnega nima podpore niti znotraj poslanke skupine Socialnih demokratov. Kljub temu, da Župevčeva prijateljuje tudi z generalnim sekretarjem SD Urošem Jauševcem, ki naj bi minule dni močno pritiskal na vodstvo ljubljanskih socialnih demokratov, naj Župevčevi dodelijo volilni okraj, kjer bi lahko bila (ponovno) izvoljena. Trbovlje ji namreč ne dišijo več.
Melita Župevc je v prejšnjem mandatu zaslovela predvsem kot predsednica posebne parlamentarne komisije, ki je preiskovala "politično ozadje" famoznih brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tone Rop Zorana Jankovića Melita Župevc Dušanom Kumrom Pavleta Gantarja Urošem Jauševcem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tudi Melita Župevc. Kriminalistka brezplačnikov beži v Jankovićev tabor