objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 26. oktober 2011 ob 11:38

Bizarno. Nov direktor Slovenskih železnic tri podjetja že spravil v stečaj!
Javnost očitno ogorčena nad početjem članov nadzornega sveta, zaradi včerajšnjega imenovanja Igorja Blejca
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenski javnosti bolj malo znan poslovnež Igor Blejec prevzema vodenje Slovenskih železnic. Tako so na včerajšnji seji nadzornega sveta sklenili nadzorniki pod vodstvom Bojana Branka, imenovanje novega predsednika uprave pa mora potrditi še Agencija za upravljanje kapitalskih naložb države.
Potem ko je novica o imenovanju Igorja Blejca prodrla v javnost, je sledilo vidno ogorčenje javnosti. Eden od naših bralcev (ime in priimek sta znana uredništvu) tako piše, da je "to katastrofa. Neverjetno, zakaj nadzorniki izbirajo ljudi, ki imajo edino referenco, da so sposobni unčiti vse, kar se uničiti dan. Igor Blejec je v nekaj letih podjetje Geostroj, kjer je bil direktor, izčrpal do onemoglosti, skupaj nadzorniki, podjetje je praktično v stečaju (Geostroj je lani imel slabih 1,2 milijona evrov prihodkov in 174 tisoč evrov izgube; op.u.).
V stečaju sta tudi podjetji Siteep in Teol, kjer je bil direktor prav tako Blejec. Ta gospod praktično ne dela nič drugega, kot da se prisesa na neko podjetje in s svojimi pajdaši, poglejte malo, kdo sedi v nadzornih svetih in vodstvih teh podjetij, izčrpa podjetje. Tudi njegove osebne povezave so izključno tajkunske. Če to ni kriminal, očitno smo še daleč na Balkanu. Vprašajmo se, ali bomo dovolili, da se delajo norca iz nas in našega premoženja,
" se na koncu svojega pisma sprašuje naš bralec.
Pri pregledu javno dostopnih podatkov smo ugotovili, da je v stečaju tudi družba KIK Kamnik, kjer je bil Igor Blejec član nadzornega sveta.
Kmalu po objavi članka so iz AUKN sporočili, da je agencija dala soglasje za imenovanje Igorja Blejca za direktorja Slovenskih železnic. V agenciji, ki jo vodi Dagmar Komar, so izrazili tudi pričakovanje, da bo nadzorni svet Slovenskih železnic v najkrajšem času imenoval še dva ostala člana poslovodstva in da bodo železnice pospešeno začele z izvajanjem poslovne reorganizacije.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Blejec Bojana Branka Dagmar Komar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bizarno. Nov direktor Slovenskih železnic tri podjetja že spravil v stečaj!