objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 26. oktober 2011 ob 07:42

Stanovnik na večerji diplomatom napovedal koalicijo Jankovića in Viranta
Pogovor pri novi italijanski veleposlanici v Sloveniji. Koalicija med Jankovićem in Virantom edina smiselna, Kučan nefer do Pahorja
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik se je po navedbah naših virov minuli ponedeljek zvečer mudil na večerji pri novi italijanski veleposlanici v Sloveniji Rosselle Franchini Sherifis. Deležen je bil velike pozornosti povabljenih veleposlanikov, med pogovorom pa je lansiral tudi svojo prognozo parlamentarnih volitev in političnih dogajanj. Stanovnik je napovedal kot "edino smiselno" koalicijo med Zoranom Jankovićem in Gregorjem Virantom, ki bo tudi vladna koalicija, Janševi SDS pa bo po Stanovnikovem mnenju podpora do volitev še padala.
Naši viri še pravijo, da so tuji diplomati zaznali veliko napetost znotraj slovenske politične levice, ki jo je sprožil Milan Kučan, kar se jim zdi precej "nefer" do odhajajočega premiera in liderja Socialnih demokratov Boruta Pahorja.
Mimogrede, veleposlanica Rosella Franchini Sherifis, ki je v Slovenijo prišla konec septembra, je prej službovala na italijanskih veleposlaništvih v Beogradu in Atenah ter na misiji pri Evropski uniji v Bruslju, od leta 2008 pa je bila direktorica v oddelku za turizem v uradu predsednika italijanske vlade. Pri nas je nasledila prejšnjega italijanskega veleposlanika Alessandra Pietromarchija.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
janez stanovnik Rosselle Franchini Sherifis Zoranom Jankovićem Gregorjem Virantom Janševi Milan Kučan Boruta Pahorja Alessandra Pietromarchija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Stanovnik na večerji diplomatom napovedal koalicijo Jankovića in Viranta