objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 24. oktober 2011 ob 07:03

Tjaša Ficko Jankovićeva Simona Dimic, Jani M. kot Golobič ali Hilda Tovšak?
Nekdanji tajnik ljubljanskega odbora LDS postal generalni sekretar Pozitivne Slovenije, trije izvoljeni člani izvršnega odbora nove Jankovićeve stranke pa so tesno povezani z SD
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Vršilec dolžnosti generalnega tajnika Pozitivne Slovenije, nove politične stranke Zorana Jankovića, je na Jankovićev predlog postal Jani Möderndorfer, podžupan Mestne občine Ljubljana. Sobotni kongres ga je potrdil z absolutno večino, Möderndorfer pa bo funkcijo drugega človeka v Jankovićevi stranki opravljal vsaj tri mesece.
Möderndorfer je nekdanji član LDS, bil je tajnik ljubljanskega odbora liberalnih demokratov in vodja svetniške skupine LDS, po razkolu znotraj LDS pa se je pred lokalnimi volitvami leta 2006 pridružil Jankoviću. Vodil je tudi sobotni utanovitveni kongres Pozitivne Slovenije v Centru urbane kulture Kino Šiška.
Ko je bil izvoljen za generalnega sekretarja, so med ljubljanskimi politiki iz drugih političnih strank, ki Möderndorferja že dolgo poznajo, padali cinični komentarji, češ pokojni Janez Drnovšek je za tajnika stranke imel vsaj Gregorja Golobiča, Lojze Peterle in njegovi tedanji Krščanski demokrati Hildo Tovšak, Zoran Jankovića pa ima Janija M.
Toda še večjo vlogo in moč znotraj stranke Pozitivna Slovenija utegne imeti dolgoletna Jankovićeva sodelavka Tjaša Ficko. Skupaj sta delala že v Mercatorju, v prejšnjem Jankovićevem županskem mandatu je bila njegova tiskovna predstavnica, po lanskih volitvah, ko je postala tudi mestna svetnica, pa jo je Janković postavil za podžupanjo Ljubljane, pristojno za promocijo slovenske prestolnice v tujini. Tjaša Ficko je koordinirala pripravo programa Pozitivne Slovenije, na kongresu jo je Janković javno pohvalil, naši viri pa trdijo, da ima Fickova ambicije postati Jankovićeva Simona Dimic.
Mimogrede, Igor Arih in Stojan Pelko, ki vodita predvolilno kampanjo Pozitivne Slovenije, sta nam zanikala govorice, da naj bi po Jankovićevi tiskovni konferenci (minulo sredo) prišlo do spora v predvolilnem štabu.
Zanimiva je tudi sestava izvršnega odbora stranke. Poleg tistih, ki so člani izvršnega odbora po funkciji (od predsednika do generalnega sekretarja stranke), je kongres izvolil še tri člane. To so postali Vasja Butina, direktor ljubljanske mestne uprave, Aleš Čerin, podžupan Ljubljane, in Renata Brunskole, županja Metlike in prebegla poslanka Socialnih demokratov. Vsi trije omenjeni so namreč tesno povezani z SD. Za Brunskoletovo smo že zapisali, Butina je član SD od leta 1964, in kot pravi, ne misli izstopiti (glej članek Jankovićev prvi kongres), medtem ko Jankovićev podžupan Čerin, vsaj po navedbah nekaterih članov vodstva ljubljanskih Socialnih demokratov, nikoli ni uradno izstopil iz "partije".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića Jani Möderndorfer Janez Drnovšek Gregorja Golobiča lojze peterle Hildo Tovšak Tjaša Ficko simona dimic Igor Arih Stojan Pelko Vasja Butina aleš čerin Renata Brunskole

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tjaša Ficko Jankovićeva Simona Dimic, Jani M. kot Golobič ali Hilda Tovšak?