objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Petek, 21. oktober 2011 ob 07:54

Nove ankete. Janša dvakrat vodi, enkrat drugi Virant, enkrat drugi Janković
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po anketi časnika Delo, ki je prejšnjo soboto listo ljubljanskega župana Zorana Jankovića postavilo na sam vrh lestvice političnih strank, ki bi jih volili, če bi bile takrat parlamentarne volitve, najnovejši anketi javnega mnenja, agencij Epicentra in Mediane, kažeta precej drugačno sliko.
V obeh anketah tokrat vodi Janševa SDS; po Epicentru (ki je anketo izvajal za časnik Finance) je dobila 21 odstotkov podpore, po Mediani pa 19,8 odstotkov. Epicenter je na drugo mesto postavil Državljansko listo Gregorja Viranta (18 odstotkov), na tretje pa Listo Zorana Jankovića (16 odstotkov). Mediana pa na drugo mesto postavlja Listo Zorana Jankovića (14,1 odstotka), na tretje pa stranko Gregorja Viranta (12 odstotkov). V obeh primerih so na četrtem mestu Pahorjevi Socialni demokrati, preboj v parlament pa, poleg omenjenih štirih strank, obe anketi predvidevata še za DeSUS in Slovensko ljudsko stranko, vse ostale stranke pa naj bi ostale pred vrati državnega zbora (za podrobnosti glej faksimile).
Telefonska anketa agencije Epicenter je nastala med 11. in 19. oktobrom, anketa agencije Mediana pa med 11. in 15. oktobrom.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića Janševa Gregorja Viranta Zorana Jankovića Pahorjevi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nove ankete. Janša dvakrat vodi, enkrat drugi Virant, enkrat drugi Janković