objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 21. oktober 2011 ob 07:05

Zelo nevarni lobiji. Lovke Raščana in Pogorevca okoli naivnega Viranta!
Marko Pogorevc razlaga naokoli, da Viranta podpira cerkev, Matej Raščan pa je v Virantov štab lansiral Pomursko navezo. Gregor Virant medtem trdi, da Pogorevc in Raščan z njegovim štabom nimata nič
2011 Pozareport

Odpri galerijo

"Matej Raščan in Marko Pogorevc z našim štabom nimata nič. O tem, da bi zame nabirala denar, ne vem nič. Vse, kar se dogaja v našem štabu, je popolnoma zakonito in transparentno ... podpore cerkve ne bomo iskali ..."
Tako je včeraj v oddaji Požareport na Info TV zatrdil Gregor Virant, lider Državljanske liste Gregorja Viranta, ki se bo danes popoldne v ljubljanskem hotelu Mons na kongresu konstituirala v novo politično stranko.
Toda naši viri in nekatera dejstva govorijo drugače. Propadli medijski tajkun Matej Raščan (afera Delo Revije) in nekdanji direktor slovenske policije ter visoki uslužbenec Telekoma Marko Pogorevc (afera Vegrad) okoli nekoliko preveč "naivnega" Viranta pleteta svoje lovke, skrivnostne mreže in lobije.
Pogorevc namreč hodi naokoli in pripoveduje, kako Viranta podpira (rimskokatoliška) cerkev, po telefonu naj bi celo klical nekatere župnike in jim to razlagal. No, če bi cerkev res podpirala Viranta, bi bilo precej bolj logično, da bi župniki to pojasnjevali Pogorevcu. Po naših informacijah naj bi Viranta resda "podpirala" linija rimskega kardinala Franca Rodeta, prijatelja Marka Pogorevca, in posamezniki iz skrivnostne cerkvene lože Opus Dei. Pogorevc naj bi tudi ponujal svoje "zveze in poznanstva" pri pridobivanju denarja za Virantovo predvolilno kampanjo.
Tovrstne usluge, to je pridobivanje denarja, naj bi ponujal tudi Matej Raščan, poleg tega je Viranta že obkrožil z nekaj svojimi tesnimi sodelavci. Virantov štab je pred dvema dnevoma objavil spletno stran http://www.lista-virant.si/, ki jo je po navedbah naših virov naredilo podjetje Netmedia d.o.o. iz Murske Sobote, čeprav iz Virantove spletne strani ni jasno razvidno (copywright), kdo so njeni avtorji. Lastnik tega podjetja je Tadej Kirinčič, tesen poslovni sodelavec Mateja Raščana in Denisa Čeha, lastnika murskosoboškega podjetja 3lan d.o.o., ki je, spomnimo, kupovalo mariborski časnik Večer. Raščana in Kirinčiča povezuje cela vrsta poslov, med drugim - preko Mitje Podgajskega, direktorja murskosoboške lokalne televizije TV Idea - obvladujeta novičarski spletni portal sobotainfo.com. Podgajski velja tudi za velikega podpornika župana Murske Sobote Antona Štiheca. Pravijo mu celo Štihecev oproda.
Mimogrede, Raščan ni več lastnik TV Idee, ampak je svoj delež "prodal" ljubljanskemu podjetju MD300 nepremičnine d.o.o., ki je v lasti razvpitega podjetnika Joeja Raina Freschnerja. Ta je, spomnimo, pred kratkim nenadoma kupil tudi dvoje Raščanovih stanovanj v Mariboru. Še to, oba transakcijska računa TV Idee sta blokirana, Joe Rain Freschner pa Raščanovo premoženje očitno rešuje pred rubežniki.
Netmedia veliko sodeluje tudi z murskosoboškim podjetnikom Matejem Sukičem (oziroma njegovo družbo Finander), ki je že prilezel med 100 najbogatejših Slovenec po izboru revije Manager. Sukičev Finander in župana Antona Štiheca po pisanju nekaterih medijev že preiskujejo kriminalisti zaradi sumljive preprodaje občinskih zemljišč, Sukič pa je skupaj z Bojanom Petanom iz DZS poskušal prevzeti Terme Olimia. Po navedbah časnika Delo je bil vezni člen med Sukičem in Petanom nihče drug kot Matej Raščan.
In seveda, na Državljanski listi Gregorja Viranta je med prvimi pristal tudi murskosoboški župan Anton Štihec. Omenjenemu klanu (Raščan-Čeh-Kirinčič-Podgajski-Sukič-Štihec) nekateri pravijo "Pomurska naveza."
Eden od novih ključnih ljudi Državljanske liste Gregorja Viranta je tudi nekdanji direktor Urada za varstvo konkurence, odvetnik Jani Soršak. Že nekaj dni se pojavlja kot Virantov kandidat za notranjega ali pravosodnega ministra. Ampak tudi Soršaka in Raščana povezuje dolgoletno poslovno in zasebno prijateljstvo, Raščan je bil celo Soršakova poročna priča. Po drugi strani naši viri trdijo, da sta se prijatelja Raščan in Soršak že letos spomladi, ko se je začel propad založniškega podjetja Delo Revije, s prepirom razšla.
Za osvežitev spomina. Kmalu po nastopu vlade Boruta Pahorja se je Matej Raščan začel družiti s Pahorjevo tesno sodelavko in novopečeno šefinjo kabineta predsednika vlade Simono Dimic. Silvestrovo leta 2008 so celo skupaj preživeli v New Yorku. Raščan se je pozneje povezal tudi z odvetnikom Mirom Senico, rezultat te famozne sprege pa je bila nekdanja ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal, kot politični obraz leta po izboru revije Obrazi in Slovenka leta po izboru revije Jana. Zdaj, ko LDS komajda še zaznavajo ankete javnega mnenja in so možnosti liberalnih demokratov za preboj v parlament na decembrskih volitvah izjemno slabe, se Matej Raščan in Marko Pogorevc, še en dober prijatelj Mira Senice, prebijata v tabor Gregorja Viranta. In ga počasi zelo nevarno obkrožata.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Raščan marko pogorevc Gregor Virant Franca Rodeta Tadej Kirinčič Denisa Čeha Mitje Podgajskega Antona Štiheca Joeja Raina Freschnerja Matejem Sukičem Bojanom Petanom Jani Soršak Boruta Pahorja Simono Dimic Mirom Senico Katarina Kresal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zelo nevarni lobiji. Lovke Raščana in Pogorevca okoli naivnega Viranta!