objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 20. oktober 2011 ob 07:05

Trda igra. Janković:Lukšič, 1:1. Šolski minister ne sme v dvorano Stožice!
Alumni v Stožicah. Prvovrstna politična kampanja ljubljanskega župana Zorana Jankovića in dekana Dušana Mramorja, ki bo proračun ekonomske fakultete olajšala za nekaj deset tisoč evrov
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Prihodnji četrtek, 27. oktobra, bo v dvorani Stožice veliko srečanje diplomantov ljubljanske ekonomske fakultete vseh generacij, ki ga prirejata dekan ekonomske fakultete in bivši minister za finance Dušan Mramor ter ljubljanski župan Zoran Janković, tudi predsednik Alumni kluba Mramorjeve fakultete. Zabava s koncertom Vlada Kreslina in Siddharto bi morala sicer biti že 22. septembra, vendar so jo morali organizatorji zaradi sanacije hudo slabe akustike v Stožicah prestaviti za mesec dni (glej članek Zelo nerodno).
Glede na čas in promocijo srečanja (Janković in Mramor pozirata na plakatih) ter znano dejstvo, da je Mramor prvi kandidat za finančnega ministra v morebitni Jankovićevi vladi (Janković bo na srečanju tudi osrednji govornik), ni prav nobenega dvoma, da gre za prvovrstno politično kampanjo, ki bo proračun ljubljanske ekonomske fakultete olajšala za več deset tisoč evrov. Nekateri se tudi sprašujejo, zakaj Mramor in vodstvo ljubljanske ekonomske fakultete rine točno v Stožice, ki so finančna luknja in tempirana bančna bomba ter kakšno sporočilo to sploh prinaša bodočim ekonomistom?!
Stožice in alumnijev pa od znotraj zanesljivo ne bo videl minister za šolstvo in šport ter vršilec dolžnosti ministra za visoko šolstvo Igor Lukšič. Ko so se pojavile reklame za srečanje alumnijev, je Lukšičev kabinet na organizatorje srečanja naslovil pismo s predlogom, da bi resorni minister prišel v Stožice ter na kratko pozdravil zbrane "ekonomiste vseh generacij." Toda Mramorjeva ekipa je Lukšičev predlog gladko zavrnila, češ, v protokolu stožiškega srečanja ni več možno ničesar spreminjati. Potem je Lukšič poslal SMS Jankoviću, češ, kaj se dogaja. Janković ga je poklical nazaj in mu dejal, naj napiše posebno pismo (beri: prošnjo) Mramorju in njemu, potem bodo pa videli. Nato je Janković ministru Lukšiču še zabrusil, da mu v Stožicah med diplomanti ekonomske fakultete itak ne more prevzemati volivcev.
Minister Lukšič pisma ni napisal.
Spomnimo, Igor Lukšič je pred kratkim na posebni tiskovni konferenci medijem razgrnil zahtevo ministrstva za šolstvo in šport, da mora Janković oziroma Mestna občina Ljubljana šolskemu ministrstvu vrniti 1,9 milijona evrov, ki so jih pridobili z napačnim navajanjem podatkov v razpisu za evropska finančna sredstva. Janković pa temu oporeka in nadaljuje sodni boj z ministrstvom.
No, maščevanje je sladko, zdaj je Janković vrnil Lukšiču milo za drago.
Trenutni rezultat je torej 1 proti 1.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dušan mramor zoran janković Vlada Kreslina Igor Lukšič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Trda igra. Janković:Lukšič, 1:1. Šolski minister ne sme v dvorano Stožice!