objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 19. oktober 2011 ob 15:35

Govorice. Župan Matjaž Zanoškar izdal Erjavca in menda prestopa k Jankoviću
Zoran Janković napovedal razkritje skrivnostnega poslanca, ki naj bi več povedal o delu preiskovalne komisije Alenke Jeraj
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan Zoran Janković je na današnji tiskovni konferenci med drugim povedal, da bo v petek na svoji Listi Zorana Jankovića predstavil kandidata, ki je "bil poslanec in bo zdaj pri njem," ta pa naj bi "povedal nekaj več o delu te" parlamentarne preiskovalne komisije pod vodstvom poslanke SDS Alenke Jeraj, ki je preiskovala domnevno sporne nepremičninske posle družine Janković v Ljubljani. Imena skrivnostnega poslanca Janković ni izdal.
No, po naših informacijah gre za poslanca stranke DeSUS in dolgoletnega župana Slovenj Gradca Matjaža Zanoškarja, ki očitno prestopa v Jankovićev tabor. Spomnimo, vodstvo DeSUS-a je županom iz njihovih vrst na prihajajočih volitvah prepovedalo poslanske kandidature, kar je verjetno tudi precej, če ne celo usodno, vplivalo na Zanoškarjevo odločitev.
Zoran Janković je poročilo komisije Alenke Jeraj sicer zavrnil kot nekorektno in odrekel kredibilnost članom komisije. Med člani komisije je bil tudi Matjaž Zanoškar, medtem ko je drug poslanec DeSUS-a, Anton Urh, glasoval za sprejetje poročila, ki Jankovića bremeni zlorabe pooblastil.
Matjaž Zanoškar pravi, da "danes še ne bo nič rekel, ker se še ni odločil," komentar predsednika stranke DeSUS Karla Erjavca pa še čakamo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Alenke Jeraj Matjaža Zanoškarja Anton Urh Karla Erjavca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Govorice. Župan Matjaž Zanoškar izdal Erjavca in menda prestopa k Jankoviću