objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 19. oktober 2011 ob 07:00

Kuloarji. Tik pred volitvami naj bi Jankovića podprl tudi predsednik Türk
Menda je že dogovorjeno. Če Zoran Janković postane premier, Danilo Türk prevzame celotno zunanjo politiko, Milan Kučan pa se iz pisarne na Erjavčevi preseli v pisarno na Gregorčičevo ulico
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Tik pred decembrskimi parlamentarnimi volitvami naj bi kandidaturo ljubljanskega župana Zorana Jankovića podprl tudi predsednik republike Danilo Türk, je slišati v političnih kuloarjih, zlasti na levici. Šlo na bi za dogovor med Jankovićem, Türkom in botrom Jankovićeve kandidature Milanom Kučanom, stvari pa naj bi bile razdelane do podrobnosti.
Če Janković postane predsednik vlade, zunanjo politiko v celoti prepusti predsedniku države Türku (Zoran Janković naj bi se ukvarjal samo z notranjimi zadevami, sam tudi sicer nerad potuje v tujino), Milan Kučan pa (o)stane Jankovićev posebni svetovalec za področje nekdanje Jugoslavije. Kučan bi se v tem primeru iz pisarne na Erjavčevi ulici (predsedniške sobane) preselil na Gregorčičevo, kjer domuje vlada.
Spomnimo, nekdanji predsednik države Milan Kučan še vedno opravlja funkcijo poročevalca Pahorjeve vlade za Bosno in Hercegovino.
In kako naj bi Danilo Türk javno podprl Jankovića, saj se predsednik republike praviloma ne sme neposredno vmešavati v parlamentarne volitve?! V enem od govorov ali javnih nastopov, precizno tempiranih pred volitvami, naj bi Türk dal državljanom zelo jasno vedeti, naj na volitvah izberejo tiste kandidate, ki doslej še niso imeli priložnosti voditi države, so se pa doslej kakor izkazali za "blazno učinkovite." To naj bi Danilo Türk povedal na tak način, pravijo naši viri, da se bo že na daleč videlo, koga ima v mislih - Zorana Jankovića.
Mimogrede. Vrh Evropske unije je po obsodbi Julije Timošenko odpovedal gostoljubje ukrajinskemu predsedniku Viktorju Janukoviču, ki je nameraval v četrtek pripotovati na uradni obisk v Bruselj.
Za osvežitev spomina, predsednik Türk se je pri Janukoviču mudil prejšnji teden, ravno v času izreka sodbe Timošenkovi, vendar svojega obiska v Kijevu začuda ni prekinil (glej članek Pogoltnil Julijo Timošenko).
 

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića Danilo Türk Milanom Kučanom Pahorjeve Julije Timošenko Viktorju Janukoviču

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kuloarji. Tik pred volitvami naj bi Jankovića podprl tudi predsednik Türk