objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 18. oktober 2011 ob 08:35

Specialna vojna. Jankoviću ukradli spletno stran Pozitivna Slovenija?!
Na spletu se je pojavila navidezno uradna stran nove politične stranke Zorana Jankovića, vendar gre za fake
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Na spletu je vzniknila stran z naslovom Pozitivna Slovenija, ki na prvi pogled deluje kot uradna spletna stran nove politične stranke Pozitivna Slovenija - Lista Zorana Jankovića, katere ustanovitveni kongres bo šele prihodnjo soboto v ljubljanskem centru Kino Šiška. V resnici pa gre za tipično "specialno vojno" in spletno stran (glej http://www.pozitivna-slovenija.com/), namenjeno kontra predvolilni kampanji ljubljanskega župana Zorana Jankovića na prihajajočih parlamentarnih volitvah, ki utegne na medmrežju povzročiti precejšnjo zmedo s pravim imenom in pripadajočim spletnim naslovom.
Copyright (skrajno levo spodaj) je pripisan Zoranu Jankoviću - Listi Pozitivna Slovenija, dejanski avtorji so neznani. Spletno domeno "prave" Pozitivne Slovenije (PozitivnaSlovenija.si) je sicer pred nekaj dnevi preventivno registrirala ljubljanska oglaševalska agencija Arih, ki za župana Jankovića dela predvolilno kampanjo (glej faksimile). Igor Arih nam je danes zjutraj dejal, da fake spletne strani "Pozitivna Slovenija" sicer še ni videl, da pa se mu "to ne zdi nič narobe." Arih tudi pričakuje, da bo "tega vedno več."
Mimogrede, na Facebook profilu Zorana Jankovića se je po novem, v rubriki osebne informacije, pojavil zapis, da pretendent za premiera "sam ne uporablja računalnika in socialnih omrežij, za njegov FB profil skrbi njegova ekipa."
Pozneje pa nam je Igor Arih sporočil, da spletna stran Pozitivna Slovenija lahko pomeni "krajo identitete in manipulacijo," zato predvideva, da bodo po posvetu z odvetniki sprožili določene pravne postopke. Po zadnjih dostopnih informacijah je bila spletna stran www.pozitivna-slovenija.com registrirana 15. oktobra v ameriški zvezni državi Utah, posrednik pri nakupu domene (za dobo enega leta) pa je podjetje FastDomain Inc.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića Igor Arih

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Specialna vojna. Jankoviću ukradli spletno stran Pozitivna Slovenija?!