objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 16. oktober 2011 ob 06:40

Golobičeva četica užaljenih. Je bil to zadnji kongres stranke Zares?!
Nadeli so si novo ime: Zares - socialno liberalni. Ampak del Zaresa naj bi v prihodnjih dnevih in tednih prebegnil v stranko Zorana Jankovića
2011 Pozareport

Odpri galerijo

"Iz stranke so odšli tisti, ki so bili v njej za svoj ego, za hec in za svoj žep," je na včerajšnji konvenciji Zaresa sredi Gospodarskega razstavišča med drugim povedal Gregor Golobič, stari-novi lider stranke Zares. Na konvenciji težav z njegovo zaupnico ni bilo. Dobil jo je gladko, ostal predsednik in Zares bo popeljal na decembrske parlamentarne volitve.
Gregor Golobič danes ocenjuje, da bi bilo za njegovo stranko bolje, če ne bi vstopili v levi vladni trojček, ampak ostali v opoziciji. Menda so bili v politiki preveč naivni, potrdila naj bi se teza glavnega ideologa Zaresa Slavoja Žižka, da sta "Golobič in z njim Zares pošteni, a včasih tupi."
Spremenili so tudi uradno ime stranke, kar pa je šlo, zanimivo, skozi s tesno večino; 56 glasov za, 53 proti. Zdaj se Golobičeva stranka ne imenuje več Zares - Nova politika, ampak Zares - socialno liberalni.
Ožje vodstvo Zaresa sicer že nekaj časa deluje predvsem užaljeno (Gregor Golobič pa kot nekakšen rezervni politični komentator), po vsem sodeč zato, ker jih ankete javnega mnenja praktično ne zaznavajo več, preboj v parlament na prihajajočih volitvah postaja utopija. No, poslanec Zaresa Franco Juri na Twitterju piše, kako se boji, da bomo na volitvah 4. decembra izbirali med samimi neoliberalci in turbokapitalisti. Po drugi strani je slišati, da naj bi del Zaresa na lokalnih ravneh v prihodnjih dneh in tednih individualno prebegnil v novo stranko Zorana Jankovića, nekaj pa naj bi jih tja "poslal" kar Golobič sam. Posamezniki zelo blizu župana Jankovića, denimo podžupan Jani Moederndorfer, direktor javnega zavoda Šport Ljubljana Roman Jakič ter direktor družbe Ljubljanska parkirišča in tržnice Samo Lozej, pa itak veljajo za Golobičeve ljudi; takšne, ki so z glavo pri Jankoviću in srcem pri Golobiču.
Mimogrede, med tistimi, ki so zapustili Zares in se že pojavljajo ob Jankoviću, je tudi Bernarda Jeklin (glej članek Bernarda Jeklin).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Golobič Slavoja Žižka Franco Juri Zorana Jankovića Jani Moederndorfer roman jakič Samo Lozej Bernarda Jeklin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Golobičeva četica užaljenih. Je bil to zadnji kongres stranke Zares?!