objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 15. oktober 2011 ob 08:44

Ankete prihajajo. Janković prehitel vse, od Janše do Pahorja in Viranta
Po najnovejši anketi javnega mnenja časnika Delo se je fantomska Lista Zorana Jankovića uvrstila celo pred Janševo SDS
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Časnik Delo je po vstopu ljubljanskega župana Zorana Jankovića in tako imenovanega "odpadnika iz SDS" Gregorja Viranta v predvolilno politično areno prvi udaril z anketo javnega mnenja.
Rezultati so presenetljivi. Lista Zorana Jankovića, ki je sploh še ni (Janković je namreč napovedal ustanovitev programske stranke), je prevzela vodstvo in prehitela vse, tudi in celo Janševo SDS (glej anketo). Sledi Lista Gregorja Viranta, ki je prav tako še ni; tudi Virant namreč razmišlja o ustanovitvi politične stranke. Na četrtem mestu je DeSUS Karla Erjavca, potem prihajajo Pahorjevi Socialni demokrati in Stranka za trajnostni razvoj, ki jo vodi Matjaž Hanžek. Sledijo Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka, Nova Slovenija Ljudmile Novak in Žerjavova Slovenska ljudska stranka, povsem na koncu, brez realnih možnosti za preboj v parlament, pa so LDS Katarine Kresal, Golobičev Zares in famozno "župansko" Gibanje za Slovenijo.
Naročnik ankete je uredništvo Dela, telefonsko anketiranje na vzorcu 865 odraslih državljanov pa je potekalo med 10. in 13. oktobrom.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića Gregorja Viranta Janševo Karla Erjavca Pahorjevi matjaž hanžek Jelinčičeva Ljudmile Novak Žerjavova Katarine Kresal Golobičev

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ankete prihajajo. Janković prehitel vse, od Janše do Pahorja in Viranta