objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 14. oktober 2011 ob 07:08

214 evrov za devet ljudi. Kosilo v gostišču Pekel hudo razburja televizijce
Zdrsnili za skoraj 40 odstotkov! Gledanost paradnih Odmevov povozila konkurenčna oddaja 24ur zvečer na Pop TV
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Devet "posebej izbranih" urednic in urednikov informativnega programa TV Slovenija se je na povabilo odgovorne urednice informativnega programa Ksenije Horvat Petrovčič včeraj popoldne umaknilo na delovno kosilo v gostišče Pekel pri Borovnici, kjer naj bi pregledali gledanost in začrtali prihajajočo predvolilno kampanjo na TVS, je včeraj zgodaj popoldne završalo po hodnikih javne televizije na Kolodvorski 2-4.
Ksenija Horvat Petrovčič nam je pozneje povedala, da je povabila le urednike TV Dnevnika, ne pa tudi urednikov drugih oddaj informativnega programa, denimo Odmevov ali Pogledov Slovenije, ker je šlo za debato o prenovi Dnevnika. Horvat Petrovčičeva sicer priznava, da so nekaj malega vendarle govorili tudi o predvolilnih oddajah. Delovno kosilo za devet ljudi je proračun RTV stalo točno 214 evrov, kar se odgovorni urednici ne zdi pretirano. Govorice, da si takšnih "kosil izven hiše" prejšnji odgovorni urednik informativnega programa Rajko Gerič nikoli ni privoščil, pa je Ksenija Horvat Petrovčič označila za "zlobne".
Sicer pa je nizka gledanost Dnevnika in Odmevov, odkar je komercialna televizija Pop TV uvedla informativno oddajo 24ur zvečer točno ob 22.00, skoraj že dramatična. Osrednji Dnevnik ob 19.00 so poptevejevci povozili že pred leti, zaradi oddaje 24ur zvečer pa je gledanost paradne oddaje Odmevi takoj upadla za skoraj okroglih 40 odstotkov (prej so imeli 8- do 10-odstotno gledanost, zdaj imajo le še 4- do 6-odstotno) in so pristali celo pod gledanostjo osrednjega TV Dnevnika ob 19.00. Tega se zavedamo, pravi Ksenija Horvat Petrovčič, res pa je tudi, da smo v ponedeljek in sredo z Odmevi prehiteli oddajo 24ur zvečer.
No, pri zlomu gledanosti oddaje Odmevi gre verjetno tudi za neizogibne posledice "sindroma Igor E. Bergant," kar smo že pred nekaj meseci napovedali v članku z naslovom To je ponižanje Odmevov.
Je pa odgovorna urednica zanikala govorice, da naj bi imel prvi program TVS ob 13.00, ko je na sporedu Prvi dnevnik (štartali so 30. septembra), slabšo gledanost kot prej, ko Prvega dnevnika še ni bilo (glej faksimile), čeprav najnovejših podatkov o gledanosti trenutno še nimamo.
Mimogrede, direktor TVS Janez Lombergar se z informativnim programom ne ukvarja (vsaj navidezno), menda zato, da ima mir, in vse prepušča Kseniji Horvat Petrovčič, zatrjujejo naši viri.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ksenije Horvat Petrovčič Rajko Gerič Igor E. Bergant Janez Lombergar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

214 evrov za devet ljudi. Kosilo v gostišču Pekel hudo razburja televizijce