objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Petek, 14. oktober 2011 ob 07:00

Berlusconi je bogat in to prizna. Tudi Janković je bogat, ampak to skriva!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po torkovi manifestaciji kandidature nastajajoče stranke ljubljanskega župana Zorana Jankovića na Kongresnem trgu sem med drugim zapisal, da gre za gibanje, podobno Silviu Berlusconiju in njegovemu prvotnemu Forza Italia.
Podobnosti res so, toda bolj površinske, v resnici pa med Jankovićem in Berlusconijem obstajajo velike in pomembne vsebinske razlike.
Poglejmo.
Berlusconi je bogat in to prizna. Tudi Janković je bogat, ampak on to skriva.
Berlusconi ima svoja podjetja in jih (javno) brani. Janković pa ima podjetja prek sinov (spomnimo, za njegovo firmo Electa, ki jo je prodal Juretu in Damijanu, še vedno ni dobil kupnine, kar pomeni, da je bila prodaja fiktivna) in slamnatih mož, jih skriva, a obenem tudi brani.
Berlusconija podpira italijanska zasebna industrija in bančništvo, Janković parazitira na državnem proračunu, podpira pa ga slovenska elita, ki živi od paradržavnega vpliva v podjetjih in bankah.
Berlusconi ima svoje medije in jih izkorišča, Janković pa ima svoje novinarje, in jih prav tako izkorišča. "Njegovi" novinarji zadnjih nekaj dni umetno ustvarjajo videz ključnega volilnega spopada med Jankovićem in Janezom Janšo, čeprav se Janković še vedno cincarsko ni odločil, ali bo sam sploh kandidiral.
Berlusconi financira svojo politično kariero s svojim denarjem, Janković pa svojo politično kariero financira z denarjem delničarjev drugih podjetij (tudi tistih, ki so v državni lasti) in denarjem mesta Ljubljane.
Nenazadnje, Berlusconi je gospod, ki zna poskrbeti za svoj videz, medtem ko Janković še vedno teka naokoli z belo srajco s kratkimi rokavi in kravato ...
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića Silviu Berlusconiju Juretu Damijanu Janezom Janšo (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Berlusconi je bogat in to prizna. Tudi Janković je bogat, ampak to skriva!