objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 13. oktober 2011 ob 07:01

Lista ali stranka, Virantu se komplicira. Janšo vabil na kavo, odgovora ni
Roman Rep ne bo delal v predvolilnem štabu Gregorja Viranta. Odnesla naj bi ga senca omrežja Nevidne moči in prodal Dela Revij
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Predvolilna kampanja Gregorja Viranta postaja vedno bolj zapletena. Včeraj popoldne je v javnost priculjalo njegovo elektronsko sporočilo, ki dokazuje, da je Virant že 16. marca letos odstopil z mesta predsednika Zbora za republiko, in se od takrat dalje sej sveta Zbora za republiko sploh ni več udeleževal. Virant zdaj pravi, da njegovega odstopa niso sprejeli, kakorkoli, Zbor za republiko naj bi novega predsednika predvidoma dobil prihodnji teden.
Danes naj bi se tudi odločil, ali bo na volitvah poskušal nastopiti z listo ali politično stranko. Če gre z listo, je to precej težja pot, saj mora najprej pridobiti 8 tisoč overjenih podpisov državljanov  (po tisoč znotraj vsake volilne enote, ki jih je osem), kar predstavlja ogromen organizacijski in finančni zalogaj. Zdi se, da je četverka v sestavi Virant, Janez Šušteršič, Rado Pezdir in Marko Pavliha, ki naj bi po Virantovih besedah sprejemala vse ključne odločitve, povezane s kampanjo Virantove liste, ugotovila, da se zbiranje podpisov ne bo preveč dobro končalo, zato so začeli praktično razmišljati, da bi raje ustanovili politično stranko, za kar potrebujejo "samo" 200 podpisov.
Lista ali stranka, bodoče ime naj bi bilo vezano na ime Gregorja Viranta (denimo Lista Gregorja Viranta), saj naj bi tržili predvsem njegovo ime kot prepoznavno blagovno znamko.
V predvolilnem štabu tudi ne bo Romana Repa, nekdanjega Virantovega državnega sekretarja, zdaj svetovalca uprave na Mercatorju. Po naših informacijah je Rep odletel zaradi njegove "močne" pozicije v domnevnem gejevskem omrežju, imenovanem Nevidna moč, in zaradi njegove direktorske vloge v propadu založniškega podjetja Delo Revije. Če naše informacije držijo, naj bi prav zaradi Repa poslansko kandidaturo na Virantovi listi odklonil Marko Pavliha, ki ga Virant ponovno poskuša pridobiti za kandidaturo. Pavliha naj bi sicer figuriral kot Virantov kandidat za ministra za zunanje zadeve, če bo lista (stranka) Gregorja Viranta po volitvah pristala v vladni koaliciji. Naši viri iz Obale pravijo, da bi Pavliha v Piranu znal biti celo izvoljen, čeprav mu številni Primorci očitajo nekatera "radikalna" stališča glede meje in odnosov s Hrvaško.
Sodelovanje na listi Gregorja Viranta je že zavrnil, če temu lahko tako rečemo, tudi predsednik konference Socialnih demokratov in državni sekretar v Pahorjevem kabinetu Andrej Horvat. Horvat nam je včeraj sporočil, da "ostaja dober prijatelj z Janezom Šušteršičem (spomnimo, bila sta tudi solastnika podjetja Re-Forma d.o.o.), Pezdir spada zraven, dobri odnosi in znanstvo z Virantom pa lahko Sloveniji le koristijo, vendar to ne more omajati moje pripadnosti SD (glej članek Virant proti Janši)."
Gregor Virant je na hitro poskušal zgladiti tudi spor z Janezom Janšo, vendar vse kaže, da mu to še ni uspelo. Virant je Janši poslal SMS-sporočilo, da ga vabi na kavo, toda odgovora ni dobil. No, znotraj strank na levici še vedno prevladuje mnenje, da je v ozadju Virantove odločitve za samostojni nastop na volitvah tajni dogovor z Janezom Janšo. Je pa slišati tudi ocene, da je Gregor Virant, potem ko naj bi se minulo nedeljo dopoldne dokončno pogovoril z ženo Bojano in odločil o samostojni kandidaturi, precej nepremišljeno storil pravi politični samomor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregorja Viranta janez šušteršič rado pezdir marko pavliha Romana Repa Pahorjevem Andrej Horvat Janezom Janšo Bojano

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lista ali stranka, Virantu se komplicira. Janšo vabil na kavo, odgovora ni