objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 10. oktober 2011 ob 14:24

Prestopi, Janković vabi. Po Renati Brunskole še Posedel, Trofenik in Rezman
Poslanka-izdajalka in vsi ti Pahorjevi kadri. Še v sredo je sedela na seji predsedstva stranke, poslušala, kaj smo se pogovarjali in se celo pustila evidentirati, potem pa tole
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Konec tedna so se očitno začeli prebegi poslank in poslancev "levice" na listo Zorana Jankovića, ki je sicer formalno sploh še ni, saj bo ljubljanski župan Zoran Janković šele jutri, ob dveh popoldne na Kongresnem trgu, sporočil svojo dokončno odločitev, ali gre na decembrske parlamentarne volitve.
Prva je to storila metliška županja in članica poslanske skupine Socialnih demokratov Renata Brunskole, ki je šefu poslanske skupine Dušanu Kumru v nedeljo poslala pismo, da bo danes dopoldne podprla Zorana Jankovića. Menda zato, ker njena regija nujno potrebuje poslanca (beri: poslanko), kar lahko Brunskoletova, vsaj po njenem mnenju, na prihajajočih volitvah lažje doseže tako, da kandidira na listi Zorana Jankovića, ne pa pri Borutu Pahorju. Čeprav Kumer pravi, da Renata Brunskole ostaja članica poslanske skupine SD, je med člani vodstva glasno završalo, češ, ona je izdajalka.
"Še v sredo popoldne je sedela na seji predsedstva naše stranke, poslušala, kaj smo se pogovarjali in se celo pustila evidentirati za vnovično poslansko kandidaturo, potem pa tole. To so vsi ti Pahorjevi kadri, ki prihajajo od zunaj, Milan M. Cvikl in podobni," nam je jezen dejal eden izmed članov vodstva SD, potem ko se je izvedelo, da Brunskoletova prestopa k Jankoviću. Dodajmo še, da Renata Brunskole nikoli ni bila članica SD.
Po zadnjih informacijah naj bi Zorana Jankovića podprli vsaj še trije poslanci levice, Alojz Posedel in Vili Trofenik (bivša poslanca Golobičeve stranke Zares) in Vili Rezman, nekdanji poslanec stranke DeSUS. Vsi so že nekaj časa tako imenovani nepovezani poslanci.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zorana Jankovića Renata Brunskole Dušanu Kumru Borutu Pahorju Milan M. Cvikl Alojz Posedel Vili Trofenik Golobičeve Vili Rezman

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prestopi, Janković vabi. Po Renati Brunskole še Posedel, Trofenik in Rezman