objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 10. oktober 2011 ob 07:01

Vinag plačal delnice elektro podjetij, ki so krožile med Senico in Raščanom
Klemen Hazabent pristal na Poštni banki Slovenije, kjer zanikajo posredovanje šefa uprave NKMB Matjaža Kovačiča
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Pred časom smo poročali o nakupu in prodaji delnic treh elektrodistribucijskih podjetij (Elektro Ljubljana, Elektro Celje in Elektro Primorska), ki so krožila med odvetnikom Mirom Senico, Matejem Raščanom (Delo Revije), Novo kreditno banko Maribor in Leom Ivanjkom, lastnikom Vinaga (glej članek Zaupni bančni dokumenti). Zadnji rok, ko bi moral Vinag odkupiti omenjene delnice od NKBM, za približno 1,8 milijona evrov, se je iztekel minuli petek, 7. oktobra, ravno takrat, ko je spet zasedal nadzorni svet mariborske banke.
Po naših informacijah je Vinag delnice vendarle odkupil, kje in kako je Leo Ivanjko dobil denar, pa ostaja neznanka. Nova kreditna banka Maribor odkupa ni financirala, tako vsaj trdijo naši viri iz nadzornega sveta NKBM.
Se je pa predsednik uprave Matjaž Kovačič tokrat znašel v mini kadrovski aferi. Po naših informacijah naj bi posredoval pri zaposlitvi Klemena Hazabenta, sina nekdanjega dolgoletnega predsednika uprave NKBM, kasneje vplivnega člana uprave Nove ljubljanske banke Andreja Hazabenta, na Poštni banki Slovenije. Mariborski viri pravijo, da Kovačič tako "zapira posamezne usluge," na Poštni banki Slovenije pa trdijo, da so Klemna Hazabenta zaposlili "skladno s kadrovsko politiko in izkazano potrebo." Bivši vodilni uslužbenec dveh propadlih podjetij, Vegrada in Viator&Vektorja, je zdaj dobil delovno mesto pooblaščenca - koordinatorja za področje upravljanja s tveganji.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mirom Senico Matejem Raščanom Leom Ivanjkom matjaž kovačič Klemena Hazabenta Andreja Hazabenta

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vinag plačal delnice elektro podjetij, ki so krožile med Senico in Raščanom