objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Nedelja, 9. oktober 2011 ob 07:41

Bodimo realni. Jankovića ni podprl Barack Obama, ampak samo Milan Bandić!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

"Vse odgovore vsem bo dal ponedeljek," mi je v petek popoldne po SMS sporočil nekdanji predsednik države Milan Kučan, kot odgovor na vprašanje, ali bo tudi on med tistimi dvajsetimi znanimi Slovenci in Slovenkami, ki naj bi jutri, točno ob 12.00, javno podprli kandidaturo ljubljanskega župana Zorana Jankovića na decembrskih parlamentarnih volitvah.
Zaenkrat je bolj ali manj znano, da bodo med prvimi podpisniki Jankovićeve kandidature predsednik zveze združenj borcev za vrednote NOB Janez Stanovnik, starosta slovenske politike in častni občan Ljubljane France Bučar in kolumnistka mariborskega časnika Večer Vesna V. Godina. Pričakujemo lahko še kakšno veliko ime iz gospodarstva, športa, kulture in šovbiznisa, čeprav večjih presenečenj ne bo, pravijo poznavalci. Pristopili bodo namreč znani obrazi doslej znanega Jankovićevega kroga.
Bilo bi pa enormno presenečenje, če bi, denimo, Jankovića podprl ljubljanski odvetnik Stojan Zdolšek, ki je tik pred lokalnimi volitvami leta 2006 poskušal Jankovića zrušiti z revizijo Mercatorjevih poslov z Juretom Jankovićem, mlajšim sinom Zorana Jankovića; ali pa predsednik uprave DZS Bojan Petan, ki je pred časom v neki ožji družbi dejal, da je za "slovensko demokracijo" večja nevarnost od Janeza Janše le še Zoran Janković.
Medklic: jutri, v ponedeljek, točno opoldne, sledi še en politični dogodek. Matjaž Hanžek in Hermina Krt, predsednik in podpredsednica Stranke za trajnostni razvoj, bosta ob 12.00 uradnikom ministrstva za notranje zadeve predala vso dokumentacijo in zakonsko obveznih 200 ustanovnih izjav, potrebnih za registracijo nove politične stranke TRS.
Kaj pa naši vrli mediji, kdo "je za in kdo je proti" Zoranu Jankoviću?!
Mladina se je iz revije Zares-LDS spremenila v pravo glasilo "zadnjega upa levice" Jankovića. Pravijo mu "superžupan" in "superpredsednik". Janko Lorenci ljubljanskega župana v svojih kolumnah intelektualno-bizarno kuje v bogove. Ker očitno ne najde novih besed hvale, je pri psihoanalizi Boruta Pahorja, Janše in Jankovića (v najnovejši kolumni z naslovom Trojka) začel prepisovati kar samega sebe, izpred nekaj tednov.
Mladina je v petek objavila še krajši intervju z Juretom Jankovićem, ki je doslej, glede domnevno spornih nepremičninskih poslov, molčal tudi na zaslišanju pred parlametarno preiskovalno komisijo. Vidi se, da je bil intervju narejen pisno, odgovore Jureta Jankovića so natančno spisali njegovi odvetniki in svetovalci. Dokaz: ko Jure govori o bratu, mu pravi "gospod Damijan Janković," ali pa "zgoraj omenjeni direktor Electe." Podvprašanj nobenih, tokrat neverjetno neradovedni novinarji Mladine ne vprašajo niti to, kako se imenujeta dve firmi Jureta Jankovića v tujini, za kateri sam pravi, da jih ima.
Obratno od Mladine sta tednika Reporter in Demokracija odločno proti Zoranu Jankoviću. Vsi trije "splošni" dnevniki, Delo, Dnevnik in Večer, z Jankovićem vidno simpatizirajo, koketirajo, vendar še zadržano. Pišejo podobno, kot se kuha na sedežih treh strank levice, Socialnih demokratov, Zares in LDS. Slovenske novice z naslovi "malo" bolj tolčejo po Jankoviću, poslovni časnik Finance pa ga "ubija" z razkrivanjem in analizo spornih poslov družine Janković. Številke in dejstva, ki prihajajo na dan, tako ali drugače dokazujejo, da Zoran Janković sploh ni tako briljanten menedžer, ko se ga je doslej medijsko predstavljalo. Natančneje, kot se je doslej hvalil sam.
Poročanje TV Slovenije je skoraj shizofrenično. Če prispevek dela novinarka Mojca Pašek Šetinc, je Janković lahko zadovoljen. Če prispevek dela njena kolegica iz redakcije informativnega programa Petra Bezjak, Janković ne bo zadovoljen. Korektno kritično distanco do Jankovića pa "drži" ertevejevski multimedijski portal MMC.
Mimogrede, lobist Mile Šetinc, mož novinarke Mojce Pašek, nam je zanikal govorice, da dela za Zorana Jankovića, češ, "o tem ne vem nič." Za boljše razumevanje tovrstnih zakulisnih zgodbic: poročna priča Miletu Šetincu je bil Nikola Damjanić, direktor agencija Ninamedia, katerega javnomnenjske ankete, v primerjavi z drugimi anketami, vidno forsirajo Zorana Jankovića.
Tudi šefi Pop TV so se, po vsem sodeč, odločili za Jankovića. Slišati je, da vodstvo Pro Plusa zelo zanima zemljišče pred stavbo Pop TV in Kanala A za Bežigradom, kjer je stala hiša Big Brotherja, zemljišče pa je v lasti Mestne občine Ljubljana. Kako bo to vplivalo na poročanje o Jankoviću, bomo sicer še lahko videli, toda prispevek minuli petek zvečer v paradni oddaji 24ur, ko so Jankoviću delali reklamo z njegovim prijateljem Milanom Bandićem, županom mesta Zagreb, je definitivno presegel meje dobrega okusa. Kolosalno vest, da je Bandić podprl Jankovića, so poptevejevci prinesli skoraj tako, kot da bi za Jankovića začel navijati ameriški predsednik Barack Obama. Niso pa povedali, da sta Janković in Bandić predvsem "politična brata," tako imenovana lokalna šerifa, ki sta prestolnici obeh držav zaznamovala s celo vrsto (političnih) škandalov, inovativnih finančnih derivatov in glavni mesti spremenila v zasebni biznis. Če je Zoran Janković imel težave zaradi groženj njegovega sina Jureta novinarju Financ Jaki Elikanu, Milana Bandića povezujejo z naročenim brutalnim pretepom direktorja javnega podjetja Zagrebške ceste Igorja Rađenovića (glej članek Vsi škandali predsedniških kandidatov).
Zato nekateri hrvaški novinarji napovedujejo, da se bo Milan Bandić, ki gre 4. decembra na hrvaške parlamentarne volitve s svojo listo, imenovano Stena, v prihodnjih letih znašel pred sodiščem.
Na koncu še to, zagrebški župan Bandić sploh ni kakšna posebna zmagovita politična referenca. Potem ko je v boju za prevlado znotraj stranke hrvaških socialnih demokratov izpadel hud poraženec, je pred dvema letoma gladko izgubil tudi volitve za predsednika Hrvaške.
Torej ni čudno, da je ravno Milan Bandić podprl Zorana Jankovića.
In če smo že pri Bandiću in Baracku Obami. Si predstavljate našega Zorana Jankovića na srečanju voditeljev Evropske unije ali v Beli hiši?!
(Bojan Požar)
 

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Kučan Zorana Jankovića janez stanovnik France Bučar Vesna V. Godina Stojan Zdolšek Juretom Jankovićem Bojan Petan Janeza Janše matjaž hanžek Hermina Krt Janko Lorenci Boruta Pahorja Juretom Jankovićem Damijan Janković Mojca Pašek Šetinc Petra Bezjak Mile Šetinc Nikola Damjanić Milanom Bandićem Barack Obama Jaki Elikanu Igorja Rađenovića (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bodimo realni. Jankovića ni podprl Barack Obama, ampak samo Milan Bandić!