objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 7. oktober 2011 ob 07:18

Fotografije. Razvpita kmetija Bužekijan, simbol kaviar levice, od znotraj!
Tri leta po objavi prvih medijskih zapisov o domnevnem obalnem kraljestvu Mira Senice in Katarine Kresal so se pojavili posnetki posestva, vil in nenavadnih kletnih prostorov s pogledom na morje
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Tri leta potem, ko smo prvič pisali o famoznem Bužekijanu, domnevnemu skrivnostnemu obalnemu kraljestvu odvetnika Mira Senice in političarke Katarine Kresal v Mali Sevi pri Maliji, so v javnost prišle tudi fotografije notranjosti posestva. Zemljišče, tri nedokončane stavbe, ogromna klet in ograjena okolica so danes vidno "nasedla" finančna investicija, morda celo nekakšen simbol "moči in propada" tako imenovane "kaviar levice," par Senica-Kresal pa je doslej vedno zanikal lastništvo megalomanskega posestva.
Za osvežitev spomina. Gradbeno dovoljenje za gradnjo kmetijsko-gospodarskega kompleksa-nove kmetije je občina Izola izdala januarja 2007 (glej faksimile) lokalnemu kmetu Edu Bužekijanu. Ta je posestvo pozneje prenesel na družbo Bužekijan d.o.o. Odvetnik Miro Senica je bil pravni zastopnik kmeta Bužekijana, prepustil mu je tudi svojo zaupno računovodkinjo Blanko Muster, poslovni načrt kompleksa pa je pripravil nekdanji minister za gospodarstvo in bivši dekan ljubljanske ekonomske fakultete Maks Tajnikar. Dva dni po izbruhu zloglasne afere Baričevič je Bužekijan nenadoma "kupil" znan ljubljanski poslovnež in družinski prijatelje para Senica-Kresal Jože Anderlič ter družbo preimenoval v Malo Sevo d.o.o. Potem je Anderlič Malo Sevo prodal javnosti neznanemu celjskemu podjetniku Predragu Šiniku in njegovi firmi Ekoplan, ki je še danes formalni lastnik Male Seve alias Bužekijana. Stanje na posestvu priča, da so gradbena dela zastala nekje med tretjo in četrto gradbeno fazo, investitorju je očitno zmanjkalo denarja.
Pričujoče fotografije še dokazujejo, da je posestvo s tremi vilami, zunanjim in notranjim bazenom, vinoteko ter fantastičnim pogledom na morje namenjeno prestižu, luksuzu in užitkom ljubljanske elite. Za domačine in naše vire iz obale nikoli ni bilo nobenega dvoma, da sta Miro Senica in Katarina Kresal dejanska lastnika Bužekijana. V kompleks naj bi bilo doslej vloženih okoli deset milijonov evrov, o neverjetnem razmetavanju denarja pa govori dejstvo, da so na posestvu nasadili 70 oljk, posebej pripeljanih iz Španije, starih sto let, vsaka pa naj bi stala 1000 evrov! Na posestvu je predviden prostor za heliodrom in fantastično velika klet, ki meri 1.800 kvadratnih metrov. Od treh vil (vsaka ima zavidljivih 270 kvadratnih metrov bivalne površine) naj bi bila ena namenjena lastniku (domačini ji pravijo kar vila Mira Senice), drugi dve pa gostom. Posebno pozornost vzbujajo tudi nekateri posebni kletni prostori, ki praktično nimajo vrat, ampak samo nekakšne vhodne line (glej galerijo slik). Komu ali čemu so (bili) ti prostori namenjeni, lahko samo ugibamo.
Mimogrede, ograjeno obalno posestvo Bužekijan danes 24 ur na dan varujejo trije ali štirje varnostniki bosanske narodnosti, ki po naših informacijah dobivajo plačilo 3,5 evra na uro.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mira Senice Katarine Kresal Edu Bužekijanu Blanko Muster Maks Tajnikar Jože Anderlič Predragu Šiniku

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Fotografije. Razvpita kmetija Bužekijan, simbol kaviar levice, od znotraj!