objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 6. oktober 2011 ob 07:00

Dvojni LDS. Eni v Austria Trend hotelu, drugi pa dan prej v Mestnem muzeju
En dan pred sejo sveta LDS se je daleč stran od medijev sestala mešana druščina članov in nečlanov liberalne demokracije ter soglasno podprla kandidaturo ljubljanskega župana Zorana Jankovića
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Vodstvo LDS ima pred volitvami eno veliko težavo. V dveh ljubljanskih volilnih enotah se bodo namreč za poslanska mesta spopadli njihovi štirje veliki liderji, Katarina Kresal (spodnja Šiška), Tone Anderlič (zgornja Šiška), Aleš Zalar (Bežigrad) in Jožef Školč (Fužine). Kakorkoli obračajo, v najboljšem primeru bi lahko na decembrskih predčasnih volitvah v državni zbor prišla največ dva eldeesovska poslanca iz Ljubljane, seveda le v primeru, če bo LDS sploh dobila dovolj volilnih glasov za prestop parlamentarnega praga. Po naših informacijah blizu Kresalove je velika intimna želja predsednice LDS, da se v parlament poleg nje uvrsti predvsem Aleš Zalar.
No, še ta scenarij "dveh poslancev" takoj pade v vodo, če gre na volitve ljubljanski župan Zoran Janković, saj bi njegova lista v tem primeru v Ljubljani kanibalsko pometla z LDS in Zares. To potrjujejo vse zadnje ankete javnega mnenja, tudi Kresalova je po včerajšnji seji sveta stranke v Austria Trend Hotelu priznala, da bi v primeru Jankovićevega vstopa v predvolilno kampanjo to potezo morali v njeni stranki "na novo pretehtati."
Dan pred sejo sveta LDS pa se je v ljubljanskem Mestnem muzeju blizu Križank tajno, brez vednosti medijev, zbrala dokaj vplivna skupina članov in nečlanov LDS, ki očitno navijajo za župana Jankovića. Gre za famozno druščino iz Name, ki smo jo razkrili že marca letos, vodi pa jo nekdanji diplomat, bivši ljubljanski mestni svetnik LDS in na predzadnjih lokalnih volitvah kandidat LDS za ljubljanskega župana Jožef Kunič (glej članek Druščina iz Name).
Za osvežitev spomina, Kunič nam je takrat diplomatsko zatrjeval, da so skupaj s tedanjo podpredsednico LDS Zdenko Cerar debatirali, ne boste verjeli, o gradnji športnih objektov v Ljubljani, zraven pa je iz Maribora prišel tudi nekdanji direktor alpskih smučarskih reprezentanc, predsednik organizacijskega odbora za mariborsko univerzijado in prav tako dolgoletni bivši član LDS Tone Vogrinec. No, tokrat Vogrinca in preostalih "neljubljančanov" ni bilo zraven, na sestanek, pa so med drugimi prišli Mitja Meršol, mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića, sekretar Liberalne akademije Božo Flajšman, nekdanji direktor Kompasa Janez Pergar, spet seveda Zdenka Cerar, pa nekdanji predsednik ljubljanske LDS Primož Heinz, bivši lider socialistov Viktor Žakelj, medtem ko je ekipo Zorana Jankovića zastopal ljubljanski podžupan Aleš Čerin.
Namen sestanka menda ni bil čisto jasen, prav tako ni znano, kdo od članov ožjega vodstva "uradne" LDS je vedel, da se je ponovno sestala druščina iz Name? Gre za dvojno igro liberalnih demokratov ali dvojni LDS?!
Po naših informacijah je zbrana druščina razpravljala predvsem o tem, kako je treba zoper Janeza Janšo na volitvah poslati v boj Zorana Jankovića, prisotni, menda "v strahu drug pred drugim," kot trdijo naši viri, pa naj bi Jankovićevo kandidaturo soglasno podprli. Del te druščine naj bi tudi ponudil pomoč pri "lansiranju" njegove kandidature, če se bo Janković tako odločil.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Tone Anderlič Aleš Zalar Jožef Školč Zoran Jankovič Jožef Kunič Zdenko Cerar Tone Vogrinec Mitja Meršol Božo Flajšman Janez Pergar Primož Heinz viktor žakelj aleš čerin Janeza Janšo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dvojni LDS. Eni v Austria Trend hotelu, drugi pa dan prej v Mestnem muzeju