objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 5. oktober 2011 ob 07:02

Erjavec prebeglo poslanko SD Bizjak Mlakarjevo vsilil kamniškemu DeSUS-su
Zdaj ji pravijo kameleonka. Julijana Bizjak Mlakar naj bi Socialne demokrate na hitro zapustila predvsem zato, ker naj bi v njenem okraju na listi SD kandidiral bivši član uprave Petrola Roman Dobnikar
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je precej razburjenja povzročil na zadnjem srečanju lokalnega odbora DeSUS-sa v Kamniku, ki se je sestal v znanem gostišču Mili vrh nad Kamnikom. Erjavec je na sestanek namreč zraven kar pripeljal prebeglo poslanko in bivšo članico Socialnih demokratov Julijano Bizjak Mlakar in jo začel forsirati na čelo kandidatne liste stranke DeSUS za decembrske volitve v državni zbor. Po mnenju Karla Erjavca lahko v Kamniku edino Julijana Bizjak Mlakar zbere 2500 volilnih glasov.
Da se poslanka Julijana Bizjak Mlakar tajno pogaja za prestop v DeSUS, smo na našem portalu poročali že prejšnji teden (glej članek Prestopi).
Erjavčevo idejo in Julijano Bizjak Mlakar je takoj podprl predsednik lokalnega odbora DeSUS-a Gordan Ambrožič, toda številni člani upokojenske stranke, med njimi tudi nekdanji dolgoletni župan Kamnika Tone Smolnikar, so bili odločno proti. Bizjak Mlakarjevo so označili tudi za kameleonko.
Na koncu so salomonsko evidentirali tri poslanske kandidate. Poleg Julijane Bizjak Mlakar še občinskega svetnika Antona Iskro in člana DeSUS-a Dušana Koširja. Po Kamniku se sicer govori, da je Julijana Bizjak Mlakar stranko SD na hitro zapustila predvsem zato, ker je izvedela, da naj bi Socialni demokrati v Kamniku namesto nje na kandidatno listo postavili Romana Dobnikarja, nekdanjega člana uprave Petrola, ki je, spomnimo, iz Petrolove uprave pred nekaj tedni, v ne povsem pojasnjenih okoliščinah, odstopil iz osebnih razlogov. Roman Dobnikar (v prejšnjem mandatu je bil svetnik občine Komenda), sicer velja za dobrega prijatelja generalnega sekretarja SD Uroša Jauševca.
Več o debati v kamniškem DeSUS-u si lahko preberete tukaj.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
karl erjavec Julijano Bizjak Mlakar Gordan Ambrožič Tone Smolnikar Antona Iskro Dušana Koširja Romana Dobnikarja Uroša Jauševca tuka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Erjavec prebeglo poslanko SD Bizjak Mlakarjevo vsilil kamniškemu DeSUS-su